Lillestrøm rystet Bodø/Glimt på Aspmyra – Glimt ute av cupen

5 months ago 35

(Bodø/Glimt – Lillestrøm 2–4) For to og en halv uke siden fikk Lillestrøm bank på hjemmebane mot Bodø/Glimt. I dag fikk de kraftig revansje i cupen.

TOMÅLSSCORER: Gjermund Åsen ble en av kampens store spillere. Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • Bilde av Sindre Espe
onsdag 1. mai kl. 16:23

Seieren var Lillestrøms første på Aspmyra siden 2014.

– Litt rotete. De straffer oss ganske hardt, men føler vi har mye å gå på, sa Glimt-spiller Fredrik Bjørkan til Direktesport i pausen.

Men anført av Gjermund Åsen og Felix Vá var det bortelaget som hadde mest å gå på i 2. omgang.

Duoen sendte Lillestrøm opp i 2–3 rett etter pause, før Ruben Gabrielsen økte ledelsen til 2–4 i det 62. minutt.

Det var også første gang siden 6. november 2022 et lag scoret fire mål på Aspmyra. I den kampen vant Glimt 5–4 mot Viking.

Dermed er Lillestrøm videre til fjerde runde av cupen. Den trekkes i kveld kl. 21:30.

SMILER: Gjermund Åsen og Lillestrøm hadde størst grunn til å smile i dag. Foto: Mats Torbergsen / NTB
  • 0–1: Åsen ga gjestene en drømmestart allerede etter tre minutter. Med innsiden av foten skrudde 32-åringen ballen via lengste stolpe og i mål, etter et godt forarbeid av Felix Vá og Henrik Skogvold.
  • 1–1: Håkon Evjen og svarte kvarteret senere og utlignet til 1–1. Avslutning via Ruben Gabrielsen og i bue over Christiansen i mål.
  • 1–2: Felix Vá fikk æren av å avslutte et godt Lillestrøm-angrep regissert av Gjermund Åsen og Henrik Skogvold. Assisten sto Eric Kitolano for.
  • 2–2: Jens Petter Hauge skapte balanse i regnskapet fem minutter før pause.

I pausen gjorde Glimt to bytter: Brice Wembagono inn for Fredrik Sjøvold, og Nino Zugelj inn for Jens Petter Hauge.

• 2–3: Vá får lagt inn til Åsen etter et strålende forarbeid på venstresiden. Fra straffemerket blåser angriperen ballen opp i nettaket og sendte Lillestrøm i ledelsen på ny.
  • 2–4: På corner treffer Ylldren Ibrahimaj hodet til Ruben Gabrielsen. Gabrielsen er overlegen i luften og sender ballen i krysset bak Kjetil Haug.
Publisert: 01.05.24 kl. 16:22Oppdatert: 01.05.24 kl. 16:23