Lerøys driftsresultat faller til 842 millioner i første kvartal

4 months ago 34


Sjømatselskapet legger frem resultater for årets første kvartal.

Lerøy-sjef Henning Beltestad presenterer resultat for første kvartal. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres

– Vi har hatt et godt kvartal i Havbruk med en sterk biologisk utvikling. I lys av svært kalde sjøtemperaturer vokser fisken vår godt, sier Lerøy-sjef Henning Beltestad.

Det operasjonelle driftsresultatetoperasjonelle driftsresultatetDet selskapet tjener på driften før renter og skatt samt verdijusteringer på fisken i sjøen mht. laksepris, vekt mm. faller til 842 millioner kroner i første kvartal fra 989 millioner på samme tid året før, viser kvartalsrapporten. På forhånd var det ventet på 863 millioner kroner, ifølge Bloomberg.

Lerøy slaktet 26.400 tonn laks og ørret i Norge i første kvartal, ifølge en tidligere oppdatering.

Lerøy driver i tillegg til laks og ørret også med fangst av hvitfisk, videreforedling og salg av sjømat. Fangstvolum av villfisk (Lerøy Havfisk) utgjorde 24.100 tonn i første kvartal, 6.700 tonn av dette var torsk.

Selskapet verdsettes til rundt 30 milliarder kroner på Oslo Børs, etter en oppgang på 19 prosent så langt i år.

Lerøy har hovedkontor i Bergen, men driver med fangst og oppdrett langs hele kysten av Norge. I tillegg eier det halvparten av lakseoppdretteren Scottish Seafarms i Skottland.

Selskapet har også fabrikker som produserer og pakker i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Frankrike, Nederland, Portugal, Spania, Italia, Tyrkia og Shetland.

Austevoll, som også kommer med resultater i morgentimene, er største eier i Lerøy. Møgster-familien er hovedaksjonær i Austevoll.

I forkant av dagens tall hadde 5 meglerhus kjøpsanbefaling på aksjen, 1 anbefalte overvekt og 5 lå på hold, ifølge Factset.

Les også

Salmar-resultatet faller: – Utfordrende på mange måter

Les også

Laksegiganten Mowi betaler mindre utbytte etter utfordrende kvartal

Read Entire Article