Kroppene til gisler er funnet på Gazastripen: Likene er sendt tilbake til Israel

4 months ago 116


Kroppene til gislene Itzik Gelernter, Shani Louk and Amit Buskila er funnet av IDF i Gaza. Foto: AP / NTB

– Det gir oss en slags avslutning, sier familien til ett av ofrene.

  • Bilde av Preben Brækstad
lørdag 18. mai kl. 01:31

En benbit fra Shani Louk (22) sin hodeskalle er tidligere blitt identifisert gjennom en DNA-test. Louk var på ravefesten Supernova i Re'im sør i Israel, nær grensen til Gaza, da Hamas-medlemmer gikk til angrep 7. oktober i fjor.

Nå er kroppen til Louk og to andre israelske gisler sendt tilbake til Israel fra Gazastripen, ifølge The Times of Israel.

Kroppene skal ha blitt funnet av israelske styrker denne uken.

Familien fikk i slutten av oktober beskjed om at en benbit fra hodeskallen til Louk var funnet og identifisert ved hjelp av DNA.

Uten denne delen av hodeskallen kan ingen overleve.

Ricarda Louk foran et bilde av datteren på en pressekonferanse 17. oktober 2023. Foto: Maya Alleruzzo / AP

– På den ene siden er det trist, fordi det ikke er noen sjanse for at de returnerer henne. På den annen side har vi fått klarhet i hva som skjedde med henne, og det gir oss en slags avslutning, sier moren Ricarda Louk til Kan News.

Fredag melder også den israelske hæren IDF på X at de skal bringe kroppene til de avdøde tilbake til Israel.

1162 mennesker ble drept i angrepet 7. oktober 2023, blant dem 332 israelske soldater og 57 politifolk. De øvrige var sivile, blant dem 33 barn. Hvor mange som ble drept av Hamas-soldater, og hvor mange liv som gikk tapt da israelske stridsvogner og kamphelikoptre ble satt inn mot angriperne, er ikke fastslått.

I etterkant av Hamas-angrepet mot festivalen, gjenkjente mor Ricarda Louk datteren i en video som sirkulerte på sosiale medier. I videoen var hun avkledd og bevisstløs på lasteplanet til en varebil omringet av bevæpnede militante. Louks familie gjenkjente henne på tatoveringene og det fargede håret.

Israelere omfavner hverandre, etter at bilder har blitt satt opp på åstedet for massakren 7. oktober. Foto: Ohad Zwigenberg / AP

– Vi er knust over å dele at IDF har funnet kroppene til tre israelske gisler som ble tatt under Nova-festivalen og holdt av Hamas på Gaza. Det finnes ikke ord. Måtte deres minne være til velsignelse, skriver israelsk UD på X fredag, og bekrefter identiteten til de omkomne gislene.

Faren til Shani, Nissim Louk, forteller at funnet nå gir familien en slags ro.

– I dag har vi endelig fått svar. Hun utstrålte lys og varme til dem rundt henne. Det gjør hun selv i døden, sier faren i en uttalelse til avisen Haaretz.

I tillegg til Louk, ble to andre israelske gisler funnet døde, melder den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet 17. mai.

I tillegg til Louk, var det likene av Itzhak Gelerenter og Amit Buskila som ble funnet basert på etterretningsinformasjon.

En person ser på bilder av ofrene etter terrorangrepet 7. oktober i fjor. Foto: TYRONE SIU / Reuters

Gelernter etterlater seg sine fire barn, Yarden, Asaf, Omer og Ilay, og barnebarna Mia og Roni, ifølge The Jerusalem Post.

– Itzik var en fantastisk bestefar, som tok med barnebarna for å leke i parken, for å klatre og leke på lekeplassen. Han var en ung sjel, sier familien i en uttalelse.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er dødsårsaken til de tre israelske gislene som er funnet.

Israel mener rundt 100 personer fortsatt holdes fanget i Gaza, og at 30 lik holdes tilbake. Ifølge Gazas helsemyndigheter er over 35.000 palestinere drept i Israels påfølgende krig på Gazastripen.

Read Entire Article