Kreftpasient vant gigantsum

5 months ago 47


TRAKK VINNERLODDET: Cheng «Charlie» Saephan fra Portland i Oregon. Foto: Jenny Kane / AP / NTB

Cheng «Charlie» Saephan (46) er innvandrer fra Laos til USA, og har hatt kreft i åtte år. Nå har han vunnet 1.3 milliarder dollar, over 14 milliarder kroner.

  • Bilde av Øystein David Johansen
tirsdag 30. april kl. 03:47

Cheng «Charlie» Saephan, som ble født i Laos og innvandret til USA i 1994, fortalte på en pressekonferanse mandag at han og kona Duanpen på 37 år vil dele pengene likt med en venn, Laiza Chao på 55 år, skriver AP.

Saephan, som hadde cellegiftbehandling sist uke, sa at han nå vil kunne «skaffe meg en god lege» og ta vare på familien sin.

– Som kreftpasient lurte jeg på «hvordan skal jeg få tid til å bruke alle disse pengene? Hvor lenge kommer jeg til å leve?», sa Saephan ifølge AP.

Han har to barn, som er sikret økonomisk og vel så det resten av livet.

Les også: Vant med sin avdøde manns kupong

Saephan tilhører den sørøstasiatiske etniske gruppen Iu Mien, som har røtter i Sør-Kina. Mange Iu Mien-familier flyktet til Thailand etter Vietnamkrigen og bosatte seg senere i USA. I dag bor det titusener av Iu Mien langs vestkysten, med et stort og aktivt samfunn i Portland.

Saephan fortalte at han i ukene før trekningen sov med tallene han skulle spille på under puten og ba om å vinne, slik at han kunne «gjøre noe for familien min først» før han dør.

Vinnerloddet ble kjøpt på en bensinstasjon i Portland i begynnelsen av april. Jackpotten på 1,3 milliarder dollar er den fjerde største i Powerball-historien.

Les også: Nordmann vant 147 millioner i Vikinglotto

Publisert: 30.04.24 kl. 03:47Oppdatert: 30.04.24 kl. 03:47

Relaterte emner

Read Entire Article