Kraftige protester på korrespondentmiddag i USA

5 months ago 45


Joe Biden tok lørdag imot amerikanske journalister på presidentens årlige gallamiddag. Utenfor var det kraftige protester mot pressen.

  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
søndag 28. april kl. 02:05

– Skam dere! ropte demonstranter kledd i Palestina-skjerf og T-skjorter med påskriften «presse» utenfor Washington hotel lørdag.

Målet var amerikanske mediefolk på vei inn til den amerikanske presidentens årlige gallamiddag for presseklubben ved Det hvite hus.

Nyhetsbyrået AP skriver at festdeltakerne hastet inn for å komme unna folkemengden.

På korrespondentmiddagen er det tradisjon at presidenten kommer med flere stikk til pressen, og tonen er vanligvis svært humoristisk.

I år kommer også Colin Jost fra «Saturday Night Live» for å underholde.

I år er det imidlertid ventet at krigen i Gaza vil prege middagen.

I forrige uke sendte et tyvetalls journalister i Gaza et brev til sine kolleger i USA der de ba om at middagen ble boikottet, skriver AP.

– Vi utsettes for pågripelser, avhør og tortur av det israelske militæret, bare fordi vi begår den «kriminelle handlingen» journalistisk integritet.

Caitlyn Jenner på vei inn til middagen lørdag. Jenner har siden 2022 vært leid inn som kommentator av Fox News. Foto: ANDREW THOMAS / AFP / NTB

Al Jazeera skriver at deres reporter Hind Khoudary er en av de som skrev under på brevet.

– Jeg har ikke ord for å beskrive det jeg har vært gjennom siden 7. oktober, sier hun til kanalen fra Deir el-Balah i Gaza.

– Vi har rapportert fra noe av de tøffeste forholdene en journalist kan leve under, til tross for at vi har mistet flere kolleger. Det gjør vondt i sjelene våre og hjertene våre hver eneste dag.

Read Entire Article