Kjemper mot tvangssalg av Graceland

4 months ago 44


BEGJÆRT TVANGSSOLGT: Bakgrunnen skal være et ubetalt lån som ble tatt opp i 2018. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB

Elvis Presleys legendariske eiendom Graceland står i fare for å bli solgt på tvangsauksjon torsdag. Kravet lyder på 40 millioner kroner.

  • Bilde av Jørn Pettersen
tirsdag 21. mai kl. 13:27

Det skriver flere internasjonale medier, deriblant People og Daily Mail.

Elvis Presleys barnebarn, Riley Keough, som står som eier av eiendommen prøver nå å stoppe tvangssalget.

Bakgrunnen er at Presleys avdøde datter, Lisa Marie Presley, i 2018 tok opp et lån på i underkant av 40 millioner kroner med sikkerhet i Graceland. Lånegiver hevder nå at lånet ikke ble tilbakebetalt før hennes død i januar 2023.

Lånet anses nå for å være misligholdt.

NÅVÆRENDE EIER: Elvis Presleys barnebarn Riley Keough. Foto: Matt Crossick / Pa Photos / NTB

Riley Keough på sin side hevder at kravet mot eiendommen ikke er riktig . Hun har gått rettens vei og krever at salget stoppes.

– Dette er ren svindel, hevder Riley Keough gjennom sine advokater som nå gjør alt de kan for å stoppe tvangssalg av eiendommen.

ELVIS DATTER: Lisa Marie Presley (54) var rockekongen Elvis Presleys eneste barn. Selv var hun også musiker, og ga ut tre album i løpet av sin karriere, sist i 2012. Foto: Chris Pizzello / AP / NTB

Lisa Marie Presley ble gravlagt i den såkalte meditasjonshagen på Graceland. Her ligger hun på samme sted som sønnen Benjamin, rockelegenden Elvis, og hans foreldre Vernon og Gladys.

I forbindelse med minnestunden reiste en gruppe norske medlemmer av til Graceland.

– Lisa Marie Presley har hatt et tøft liv – og var en sterk personlighet. Vi vil gjerne være med på å hylle henne under minnestunden i Graceland, sa leder av leder av Flaming Star i Norge, Pål Granlund til VG den gangen.

Publisert: 21.05.24 kl. 13:27

Relaterte emner

Read Entire Article