Kan bli rockestreik: – Sikker på at det norske publikum får sett deLillos en annen gang

5 months ago 47


De 41 organiserte ved Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee i Oslo sentrum tas ut i streik om NHO Reiseliv og Fellesforbundet ikke blir enige.

Her spiller deLillos på Rockefeller i 2006. Etter planen skal de gjøre det samme neste uke. Dersom det ikke blir enighet mellom NHO reiseliv og Fellesforbundet om Riksavtalen, kan det bli avlysninger, sier klubbleder. Foto: Frode Hansen / VG / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Det er brudd i den frivillige meglingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv.

Lørdag klokken ti møtes partene hos Riksmekleren.

Fristen er søndag ved midnatt. Blir det konflikt, er 1.590 medlemmer av Fellesforbundet i hotell- og restaurantnæringen klare for å streike.

listen over det første streikeuttaket, finner man blant annet 117 medlemmer ved det ærverdige Britannia Hotel i Trondheim og flere andre hoteller og restauranter i Oslo, Bergen og Tromsø.

De 41 fagorganiserte ved Auditorium AS – driftsselskapet ved Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee er også på listen.

Les på E24+

Valutastrateger: Her kan du få mest for kronen i sommer

– På tide

Den avtroppende daglige lederen ved Auditorium AS, Roar Viggo Gulbrandsen, sier han ikke vil spekulere om det blir konflikt eller ikke.

– Vi kommer til å ha åpent som vanlig. Det er en liten del av de som jobber her som blir tatt ut om det blir konflikt, sier Gulbrandsen.

– Så det blir ikke noen avlysninger?

– Nei.

Vegard Hertzberg Ulstein er klubbleder for medlemmene. Han er ikke like overbevist om at alt kommer til å gå som planlagt dersom det blir streik.

Les på E24+

Onsdag kan det bli storstreik i byggebransjen: Dette bør du vite

Klubbleder Vegard Hertzberg Ulstein er vanligvis bartender og en av flere barsjefer ved Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee. Han sier de fagorganiserte jobber i barstaben, som ordensvakter og som vertskap. Foto: Privat

Fredag og lørdag skal den svenske popartisten Benjamin Ingrosso spille to konserter på Sentrum Scene. Konsertene kommer ikke til å bli påvirket – uansett hva som skjer hos riksmegleren, siden konsertene finner sted før meglingsfristen går ut.

Men onsdag og torsdag neste uke skal deLillos fylle Rockefeller. Begge konsertene er utsolgt.

Det kan hende publikum må vente til «neste sommer» med å se bandet, sier klubblederen.

– Avlysninger kan være en konsekvens om det blir streik, så vi får se. Det kommer litt an på vaktlista. I verste fall er jeg sikker på at det norske publikum får sett deLillos en annen gang, sier Hertzberg Ulstein.

Han legger også til at det er mange av de ansatte som ikke er fagorganiserte.

Han sier det eventuelt blir tredje gang det blir «rockestreik». Torsdag skal han ta en vurdering på om han skal gå og gjøre klar streikevestene.

– Vi har mange blant oss som er unge uetablerte. Vi er et lavlønnsyrke og vi har stått på under corona. Vi føler det er på tide for bransjen å få en ordentlig lønnsvekst.

Les på E24+

Lønnsoversikt: Disse har fått mest de siste fem årene

Håper på 5,2 prosent

NHO Reiseliv og Fellesforbundet har meglet frivillig frem til onsdag etter at de brøt forhandlingene før påske.

Avtalen kalles Riksavtalen og omfatter nærmere 8000 av Fellesforbundets medlemmer som jobber innenfor overnattings-, serverings-, cateringvirksomhet og lignende på land.

Fellesforbundets forhandlingsleder Clas Delp skriver i en pressemelding at han er innstilt på at meglingsinnspurten kan bli tøff.

– Vi vet av erfaring av tvungen megling er en krevende prosess, og har derfor forberedt medlemmene våre på en potensiell konflikt dersom det ikke blir mulig å komme til enighet med motparten, sier Delp i pressemeldingen.

– Men vår forhandlingsdelegasjon stiller ved godt mot, og vi har troen på at vi med Riksmeklerens hjelp vil lykkes med å oppnå en god løsning.

Klubbleder Ulstein sier han har tro på en tilsvarende ramme som i frontfagsoppgjøret. Det endte på 5,2 prosents lønnsvekst.

– Vi vil at mindre skal overlates til lokale forhandlinger. Vi håper også at etter- og videreutdanning kommer på agendaen, sier Ulstein.

Read Entire Article