Jægers superløp stoppet av klokken – arrangøren legger seg flat

4 months ago 34

– Det finnes ikke tider. Det er helt kaos her.

Det sier pressesjef Morten Olsen i Friidrettsforbundet til NRK over telefon fra Malmö.

Under det nordiske mesterskapet i den svenske byen, løp Henriette Jæger inn til suveren seier. Det var bare et stort problem: Klokken virket ikke.

Må løpe på nytt

Daniel Bergin i det svenske friidrettsforbundet er med på å arrangere stevnet i Malmö. Han bekrefter overfor NRK at det blir omløp 15.10 på grunn av en teknisk feil mellom tidtakersystemet og startpistolen.

– Det er beklagelig, sier han til NRK.

På NRKs uoffisielle måling løp Jæger i mål på i underkant av 23 sekunder, noe som ville holdt til norsk rekord på 200 meter utendørs.

Uten offisielle tider blir det imidlertid umulig å kåre en vinner av det nordiske mesterskapet eller notere det som ny norsk rekord.

Jæger løp i mål omtrent klokken 12:35, men det var ingen klokke på stadion som viste tiden.

På turneringens hjemmeside kom det heller ingen resultater, og selv Jæger og hennes støtteapparat virket å oppdatere jevnlig etter tiden.

Beklagde til norske ledere

Bergin sier han ikke har rukket å prate med Jæger selv, men at han har tatt en prat med de norske lederne som er på plass.

– Jeg sa at vi beklager at det ble som det ble, og at vi selvklart kan ordne et løp til for de som er interesserte for det. Men vi kan ikke gjenskape det resultatet, sier han.

Han sier at det er mulig å se på TV-opptaket for å finne en nokså nøyaktig tid, men at det ikke vil være mulig å finne ut eksakt hvilken tid Jæger løp på.

– Det går ikke an å finne en helt korrekt tid fra løpet, slår han fast.

Med forbehold om at NRKs måling på snaue 23 sekunder stemmer, ville det vært en klar forbedring av egen personlig rekord på 200 meter utendørs for Jæger. Den er på 23,28 sekunder.

Enn så lenge blir Line Klosters norske rekord på 23,03 sekunder stående. Christine Bjelland Jensen (23,16) og Helene Rønningen (23,27) har også tider som fremdeles er bedre enn Jægers personlige rekord.

PS! Friidrett under OL i Paris sendes direkte på NRK.

PS2! EM i friidrett ser du på NRK fra 7. til 12. juni.

Tester rulleski for første gang: – Er det verre enn å hoppe i fallskjerm i Kompani Lauritzen? 01:04