Israel starter operasjon på Vest­bredden – minst ti drept i angrep

1 month ago 11


– Sikkerhetsstyrker har nå startet en operasjon for å forhindre terrorisme i Jenin og Tulkarm, sier IDF-talsperson Avichay Adraee i en felles uttalelse fra militæret og sikkerhetstjenesten Shin Bet på Telegram.

Jenin og Tulkarem er byer nord på den palestinske Vestbredden, som er under israelsk militærokkupasjon.

Onsdag morgen er det meldt om flere dødelige angrep. Ifølge Palestinsk Røde Halvmåne er minst ti personer drept, skriver AFP.

Det har vært flere angrep mot Jenin og byen Tubas, sør for Jenin.

Over 600 drept på Vestbredden

Adraee har også delt en video på Telegram som skal vise et droneangrep mot Nur Shams, en permanent palestinsk flyktningleir i Tulkarem, tidligere denne uken. Det står at fem personer som var anklagd for terrorvirksomhet, ble drept i angrepet.

En gruppe menn bærer vekk et lik pakket i et palestinsk flagg

Slektninger og sørgende bar tirsdag vekk liket til Khalil Ziadeh, som ble drept i sammenstøt med israelske bosettere sør for Bethlehem på Vestbredden.

Foto: HAZEM BADER / AFP

Helsemyndighetene på Vestbredden bekreftet at de fem ble drept i angrepet, ifølge BBC. To av dem var barn.

Samtidig som krigen i Gaza har rast i over ti måneder, har volden på Vestbredden økt. Over 600 palestinere er drept på Vestbredden siden 7. oktober, opplyste FN i forrige uke. Nesten 120 er drept i luftangrep.

Antallet angrep begått av bosettere, israelske bosettere som bor i ulovlige byer og landsbyer på Vestbredden, har også økt. I midten av august gikk flere enn hundre bosettere til angrep på landsbyen Jit nord på Vestbredden. Minst én palestiner ble drept i angrepet.

Samtidig har Israel og bosettere tatt kontroll over stadig nye landområder på Vestbredden. Antallet palestinske bygninger som er blitt revet så langt i år, er også blant det høyeste siden 2009, ifølge FN.

Gislene i Gaza har blitt brikker i et spill. Kan de noen gang få komme hjem?

Publisert 28.08.2024, kl. 06.57 Oppdatert 28.08.2024, kl. 07.08

Read Entire Article