IDF har funnet flere døde gisler på Gazastripen: – Netanyahu har sviktet gislene

1 month ago 11


Det israelske militæret (IDF) har lørdag funnet flere døde gisler inne på Gazastripen, melder israelske medier.

Det israelske militæret melder på X at de nå jobber med å få identifisert dem og hentet dem ut, men at det vil ta flere timer.

Etter at IDF meldte om funnet kom Forum for gisler og savnede familier med en uttalelse som oppfordret befolkningen til å holde store protester i morgen.

– Netanyahu har sviktet gislene. Det er nå et faktum, står det i uttalelsen på X.

– Fra i morgen av vil landet skjelve. Vi oppfordrer publikum til å forberede seg. Landet vil stoppe opp. Forlatelsen er over.

Forum for gisler og savnede familier beskriver seg selv som en uavhengig frivilligorganisasjon som kjemper for å få gislene på Gazastripen tilbake til Israel.

Opposisjonslederen Yair Lapid, fra partiet Yesh Atid, kommer med nådeløs kritikk av Netanyahus håndtering av gisselsituasjonen, og beskylder han for å fokusere på uviktige problemer.

– Verken Philadelphikorridoren eller poliovaksinene interesserer ham – kun koalisjonen og å bevare partnerskapet med Smotrich og Ben Gvir, skriver han på X.

– I prosessen knuser han familiene og nasjonen Israel.

Hamas og Islamsk hellig krig bortførte rundt 250 israelere og utlendinger under angrepet 7. oktober i fjor. Rundt 1200, stort sett sivile, ble drept i angrepet.

IDF regner med at om lag 100 personer fortsatt holdes som gissel på Gazastripen.

Publisert 31.08.2024, kl. 23.01 Oppdatert 31.08.2024, kl. 23.45

Read Entire Article