Hovland i fyr og flamme – kjemper om karrierens første majortittel

4 months ago 43


Foto: ANDREW REDINGTON / AFP / NTB

Viktor Hovland (26) er med i seierskampen når PGA Championship avgjøres søndag.

søndag 19. mai kl. 22:19

Etter tre birdier på rad er Viktor Hovland bare ett slag bak lederen etter åtte spilte hull på siste runde i majorturneringen PGA Championship.

Nordmannen har aldri vunnet en major før, men kom på annenplass i samme turnering i fjor. Skulle Hovland gå hele veien, vil det være karrierens største bragd.

Dette superslaget sørget for én av søndagens birdier:

I skrivende stund er det amerikanske Xander Schaufelle som leder med 17 slag under par. Hovland er altså bare ett slag bak, på −16.

Hovland hull for hull:

Hull 1: Par.

Hull 2: Par.

Hull 3: Par.

Hull 4: Par.

Hull 5: Birdie.

Hull 6: Birdie.

Hull 7: Birdie.

Hull 8: Par.

Hovland avsluttet forrige sesong ved å vinne PGA-sluttspillet sammenlagt. Han har imidlertid ikke klart å følge opp storspillet hittil denne sesongen.

Den har vært preget av hyppige trenerskifter. Først kvittet han seg med suksesstrener Joe Mayo. Grant Waite kom inn, før han ble erstattet av Dana Dahlquist.

Før PGA Championship kom så nyheten om at Hovland var gjenforent med Mayo – og det har tilsynelatende hatt en positiv effekt.

Og dette slaget fra fredagen er kanskje høydepunktet:

Hovland lå tre slag bak teten etter lørdagens runde. Da gikk han fem slag under par – og etter røpet han at han faktisk vurderte å droppe å stille i PGA Championship.

– Jeg vurderte nesten å trekke meg, fordi jeg ikke spilte bra i det hele tatt. Når man setter ting i det perspektivet, er dette stort, sa Hovland til SiriusXM PGA Championship Radio

Read Entire Article