Haaland med sarkastisk melding etter ligagullet: – Da kan det bare gå oppover

4 months ago 39


SUKSESSDUO: Erling Braut Haaland sparer ikke på kruttet når han skal beskrive forholdet til manager Pep Guardiola. Foto: OLI SCARFF / AFP / NTB

Erling Braut Haaland (23) kom med kjærlighetserklæring til sjefen, feiret ligagullet med sine nærmeste – og avsluttet Premier League-sesongen med et sarkastisk stikk til sine kritikere.

Rapporterer fra Manchester søndag 19. mai kl. 20:43

– De som sier du har hatt en dårlig sesong – har du en beskjed til dem? spør Viaplay.

– Det er bare bra, det. Jo flere hatere og kritikere, jo bedre er du. Hvis dette er en dårlig sesong ... Jeg er med på den, jeg, da kan det bare gå oppover, ler en sarkastisk Haaland.

Han er toppscorer i Premier League for andre strake sesong, 27 mål er fem mer enn andreplasserte Cole Palmer. Det til tross for at han mistet to måneder med spill grunnet ulike skader.

Jærbuen fikk likevel ikke en eneste stemme av journalistene i kåringen av årets spiller. Det har også vært en sesong preget av tidvis sterk kritikk – ikke minst fra United-legenden Roy Keane.

Se Haalands stikk til kritikerne her:

Til Sky Sports forteller jærbuen at det likevel var noe annet å dra fra Dortmund og Bundesliga til Manchester City sommeren 2022:

– Det har vært tøffere enn forventet å komme til Premier League. Det er som om hver kamp er en finale. Du kan ikke slappe av for hver kamp er så intens og tøff, sier Haaland til Sky Sports.

KJÆRLIGHET: Jubelen er på topp søndag kveld for Guardiola og Haaland. Foto: Molly Darlington / Reuters / NTB

Og det er ikke bare nivået banen som Haaland har måttet tilpasse seg. I Pep Guardiola har han hatt en sjef som er kjent for å kreve mye av sine spillere.

– Det er krevende til tider. Det er tøft, men se hva han får til. Hvis du ikke lever opp til hans forventninger, da har du et problem. Han er krevende, og samtidig en nydelig fyr. Jeg elsker ham til fillebiter, sier Haaland.

Det er ikke bare sjefen som får kjenne på kjærligheten. Søstrene Nora og Sofie var på plass, kjæresten Isabel var ved hans side i City-drakt og på sidelinjen sto en stolt pappa Alfie:

– Hvordan skal du feire med pappa?

– Nå skal jeg aller først gi ham en god klem, så får vi se etterpå, sier Haaland til Viaplay.

FAMILIEKJÆRLIGHET: Erling Braut Haaland feirer med kjæresten Isabel, til hans venstre, og familie og venner. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

Kritikken mot Haaland var sterkest da Haaland – og Manchester City som lag – slet mot topplagene Arsenal, Liverpool og Real Madrid i mars og april.

Krassest var altså Roy Keane i sin kritikk, en feide som har pågått utover våren.

Haaland sa «jeg bryr meg ikke om den mannen» etter at Keane sammenlignet grunnspillet hans med en nivå fire-spiller.

Haaland slo tilbake med en sterk sesongavslutning, og spesielt hans to mål borte mot Tottenham tirsdag var med å tippe tittelen i deres favør.

Manchester City ble første lag som vant ligatittelen fire år på rad i den engelske toppdivisjonen da de søndag vant 3–1 mot West Ham.

Dermed slo de Arsenal med to poeng etter den 38 kamper lange sesongen.

KOM HER, A: Erling Braut Haaland feirer med ligatittelen. Foto: Dave Thompson / AP / NTB
Read Entire Article