Grünerløkka-leilighet gikk 1,8 millioner over prisantydning

4 months ago 39


I høst ville ingen kjøpe leiligheten for 13 millioner. Nå er den solgt for 15,3 millioner.

Leiligheten kan skilte med det som kanskje er Grünerløkkas største private takterrasse. Den strekker seg over hele 120 kvadratmeter. Foto: Paul Smith, Efkt

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kjøperne av den 96 kvadratmeter store leiligheten på Grünerløkka i Oslo ga seg ikke i budrunden, til tross for fem andre aktive budgivere.

Prisantydningen i annonsen var satt til 13,5 millioner. Etter å ha bydd 1,8 millioner kroner over, ble den spesielle leiligheten deres for 15,3 millioner.

Nå kan de blant annet glede seg til en gigantisk takterrasse på 120 kvadratmeter som omkranser deres nye hjem.

Les på E24+

Hallgeir Kvadsheim: Slik investerer du én million kroner

Forsøkte å selge i oktober

Det var megler Vidar Krogsæter i DNB Eiendom avdeling Torshov som sto for salget.

– Selger forsøkte først å selge leiligheten «off market» via en annen megler i oktober. Da ble prisantydningen satt til 13 millioner, men ingen var interessert i å kjøpe, forteller han.

Det er mer kjøpevilje blant de pengesterke nå, sier megler Vidar Krogsæter i DNB Eiendom. Foto: ANDREAS NIELSEN

Nå, et drøyt halvår senere, utviklet salgsprosessen seg ganske annerledes. Etter en runde med stylist som blant annet anbefalte å male veggene, dukket det opp 60 personer på visning.

– Til slutt endte vi opp med seks aktive budgivere. Det endte med en pris som er 2,3 millioner høyere enn prisantydningen i høst, sier Krogsæter.

– Har ballet på seg

Eiendom Norge-sjef Henning Lauridsen sa til E24 i september at det var det dyre sjiktet som skilte seg ut når det kom til usolgte boliger.

– Når det begynner å bli dyrt går det tyngre, og da snakker vi litt seigere over 10 millioner kroner, og enda mye seigere over 15 millioner kroner, sa Lauridsen.

Krogsæter kjenner seg igjen i det.

– I høst og før jul var markedet dårlig. Det snudde da den antatte rentetoppen kom. Det billigere segmentet gikk veldig bra fra januar, og så har det ballet på seg. De dyrere boligene begynte å ta seg opp over påske, sier han.

Den stilrene og moderne leiligheten har to bad og vannbåren gulvvarme. Foto: Paul Smith, Efkt

Spent på effekten av rentenedgang

Boligprisene stiger normalt om våren, for så å falle om høsten.

Selv om det er spådd kraftig økning i boligprisene i Oslo de neste to-tre årene, har det vært generell enighet om at den store «boomen» ikke vil komme riktig ennå.

– Vanligvis er det roligere på høsten. Det blir spennende å se hvordan utviklingen blir og hvilken effekt en eventuell rentenedgang vil ha på boligprisene, sier Krogsæter.

– Hvilke områder er det mest trykk nå?

– Det er de klassiske sentrumsnære områdene – Majorstua, St. Hanshaugen, Sagene, Torshov og Grünerløkka – som fortsatt er veldig populære.

Særlig er boliger med spesielle kvaliteter, som for eksempel en takterrasse, mer lettsolgte nå.

– Kjøpeviljen er mer til stede blant de pengesterke. De fine, større objektene har tatt seg veldig opp, sier megleren.

Read Entire Article