Google-eier skyter opp på Wall Street

5 months ago 39


Alphabet vil betale utbytte for første gang i historien og slo forventningene forrige kvartal. Microsoft klatrer også etter sterke kvartalstall.

Tradere på jobb inne på New York-børsen. Foto: MICHAEL M. SANTIAGO / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Det er god stemning fra start i de amerikanske aksjemarkedene fredag. Flere store teknologiselskaper trekker oppover.

Slik ligger det an for de tre sentrale indeksene på Wall Street rett etter åpning:

  • Samleindeksen S&P 500 stiger 0,57 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq stiger 1,09 prosent
  • Dow Jones-indeksen stiger 0,04 prosent

Les på E24+

Ukens Investtech: Tre kjøpskandidater

Det har også kommet ferske amerikanske inflasjonstall for mars, som var litt høyere enn ventet. Det var ingen store markedsreaksjoner da tallene ble sluppet før åpning på Wall Street.

Første utbytte fra Alphabet

Googles eierselskap slo forventningene da de la frem tall for første kvartal etter stengetid i går kveld.

Inntektene økte til 80,5 milliarder dollar, og resultatet etter skatt på 23,7 milliarder var markant opp fra samme tid i fjor.

Samtidig varslet Alphabet at selskapet vil betale utbytte for første gang. Det første utbyttet blir på 0,20 kroner per aksje, og selskapet har planer om å dele ut kvartalsvise utbyttet fremover.

Alphabet-aksjen klatrer rundt 11 prosent i tidlig handel.

Microsoft slo forventningene

En annen av teknologikjempene, Microsoft, la også frem kvartalstall torsdag kveld.

Microsoft leverte bedre enn ventet både i toppen og bunnen av regnskapet. Inntektene kom inn på 61,9 milliarder dollar i første kvartal, mens justert resultat per aksje landet på 2,94 dollar. Skyinntekene til selskapet økte 23 prosent sammenlignet med året før.

Microsoft-aksjen stiger 2,5 prosent.

Flere av de største amerikanske teknologiselskapene har hatt en sterk utvikling på børs det siste året. Microsoft, Alphabet og Facebook-eier Meta satser alle tungt på AI, mens databrikkeprodusenten Nvidia har hatt en særlig kraftig opptur på grunn av AI-bølgen.

Snap skyter opp

Snapchat-eier Snap får seg også en opptur etter å ha lagt frem resultater. Aksjen har ofte store utslag etter tallslipp.

Snap-aksjen stiger 24 prosent i tidlig handel.

Inntektene på 1,19 milliarder dollar og et resultat som var så vidt i pluss var begge bedre enn ventet. Antallet daglig brukere, et annet viktig mål for appen, økte også mer enn ventet til 422 millioner.

Det er likevel sterk guiding som trekkes frem som utslagsgivende for aksjen. Snap venter en omsetning på 1,23 - 1,26 milliarder dollar i andre kvartal, mens analytikerne i snitt hadde sett for seg en guiding på 1,21 milliarder dollar¨.

Prisveksten holder seg oppe

Fredag kom det nye amerikanske inflasjonstall, som havnet litt høyere enn ventet.

Prisveksten kom inn på 2,7 prosent i mars på årsbasis, viste ferske PCE-tall. PCE-inflasjonen er den amerikansk sentralbankens foretrukne måte å måle prisveksten. Kjerneinflasjonen, som ser bort fra mat og energi, holdt seg på 2,8 prosent.

Prisveksten i USA har roet seg fra høye nivåer, men i det siste har nedgangen stoppet opp. Arbeidsmarkedet har samtidig holdt seg stramt og økonomien generelt har klart seg relativt bra.

Troen på rentekutt har jevnt og trutt blitt mindre, og forventingene om det første rentekuttet har blitt skjøvet ut i tid. Markedet priser nå inn kun om lag 10 prosent sjanse for rentekutt i juni, og det første rentekuttet prises ikke inn før i november.

Det var nedgang på Wall Street i går, etter at det ble sluppet flere nøkkeltall. BNP-tall viste at amerikanske økonomi vokste mindre enn ventet i første kvartal, men analytikere pekte først og fremst på en oppdatering om prisveksten. PCE-inflasjonen for hele første kvartal klatret mer enn ventet

Read Entire Article