Drapet i Nord-Odal: Våpensiktet legger kortene på bordet

4 months ago 40


FORSVARER: Advokat Helge Hartz representerer mannen som nå har erkjent befatning med pistolen som knyttes til drapet på Bård André Spildrejordet (44). Foto: Foto: TORE KRISTIANSEN

Bård André Spildrejordet (44) ble skutt og drept med pistol på hytta i Nord-Odal. Nå har en våpensiktet mann innrømmet en pistoloverlevering.

fredag 24. mai kl. 14:47

En uke etter drapet på den 44 år gamle mannen i mars i år, fant en tilfeldig kvinne den aktuelle pistolen i veikanten, en drøy mil fra åstedet.

Våpenet viste seg å være registrert på en død person – men ved å følge pistolens vei og eierskap, så pågrep politiet tre personer som de mener har vært i besittelse av våpenet noe tilbake i tid.

– Min klient har i avhør bekreftet befatning med våpenet, men at det er mange år siden. Han forklarer at han på et tidspunkt har gitt det videre. Han har også forklart at han ikke har noen befatning med drapet, sier forsvareren til en av de våpensiktede mennene, advokat Helge Hartz, til VG.

Politiadvokat Christine Lundstein i Innlandet politidistrikt bekrefter opplysningene, men ønsker ikke å svare på spørsmål om hvem politiet mener mottok våpenet fra den siktede mannen.

To menn er siktet for drap eller medvirkning til drap i saken.

Begge nekter straffskyld.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Publisert: 24.05.24 kl. 14:47
Read Entire Article