Drama før Niemann-duell – Carlsen med innloggingstrøbbel

1 month ago 9


  • Magnus Carlsen 0 – 0 Hans Niemann

På vei inn i lokalet gikk Niemann forbi uten å si noen ord, mens Carlsen ga en kort kommentar før oppgjøret.

Jeg er litt spent, men føler meg veldig bra ellers. Det er en litt spesiell situasjon, sier Carlsen til TV 2.

De to duellantene hilste ikke på hverandre da de kom inn, men satte seg ned rett foran hver sin datamaskin som står side om side. Det skal riktignok sies at heller ikke Hikaru Nakamura og Alireza Firouzja hilste før sin semifinale.

Men så startet dramatikken. For plutselig startet ikke oppgjøret da det skulle starte. Ifølge Chess.com handlet dette om at Magnus Carlsen har tofaktorautorisering på sin konto på Chess.com, der partiene spilles. Problemet oppstod fordi han hadde glemt mobilen og dermed ikke fikk logget inn.

Norway chess

PC-TRØBBEL: Carlsen fikk problemer med å logge på Chess.com.

Foto: Carina Johansen / NTB

Niemann så tydelig oppgitt ut foran den andre PC-en, der han en stund satt med ansiktet i hendene da dette pågikk. Men etter en liten stund, ca. 20.50, startet de to å spille.

I begynnelsen av september la Niemann ut en video på sosiale medier der han snakket om at han så frem til partiet mot Carlsen for å «la sjakken snakke for seg», som har blitt et kjent uttrykk fra amerikaneren. Han sa også at han kom til å logge av sosiale medier frem til duellen og turneringen er over.

  • Oppgjøret sendes direkte på TV 2 Sport 2

Sjakksjef: – Noen av tingene vi gjør, vet ikke spillerne om

Jukseanklagene Magnus Carlsen rettet mot Hans Niemann – som ble starten på to voldsomt dramatiske år i sjakken – satte i gang en ny debatt om sikkerhet og hvor mye som gjøres for å avdekke juks.

– Vi har investert mer i dette enn noen andre de siste par årene, sier Danny Rench, sjakksjef i Chess.com.

Preparations for Carlsen v Niemann Speed Chess Championship semi-final in Paris

STORT:–Det største arrangementet vi har hatt, uten tvil, sier Rench til NRK. Her møttes de to sjakkspillerne–via hver sin PC.

Foto: Julien Pretot / Reuters

Rench forklarer at de ikke har spart på noe når det gjelder sikkerheten.

Det er dyrt å gjøre det ordentlig, men vi gjør det virkelig ordentlig. Og det er til og med et firma vi har engasjert som er her, som jeg ikke kommer til å nevne, sier Rench, før han likevel røper noe:

Vi ansatte et firma som ble grunnlagt og ledet av en tidligere militær-type. Han leder et sikkerhetsbyrå som spesialiserer seg i dette. De er i stand til å registrere ting når de aktivt sender overføringer, når de ikke gjør det.

De er åpne om noen av metodene for å øke sikkerheten. Det meste handler om teknologi og å finne ut hva som er tilgjengelig på markedet og hva de må stoppe. Men alt får verken vi, eller spillerne, vite.

Noen av tingene vi gjør, vet ikke engang spillerne om.

– Har egentlig ikke noe valg

Før oppgjøret i Paris hadde Carlsen lenge nektet å møte Niemann ved brettet. Men nå mente NRKs sjakkekspert at nordmannen ikke lenger hadde et valg.

– Nå har Niemann blitt såpass god at Magnus bare ville sett dum ut om han nekter å møte han. Han har egentlig ikke noe valg lenger, sa Bae om Carlsen før partiet fredag.

Bildene du ikke fikk se på TV: Her går det galt for Markus Rooth 00:43

Publisert 06.09.2024, kl. 20.45 Oppdatert 06.09.2024, kl. 20.54

Read Entire Article