Bjørkelangen-drapet: «Hva faen skjer hos naboene?»

4 months ago 42


Her bæres den avdøde ut fra åstedet. Foto: Ola Haram / VG

En som var i nærheten beskriver høylytt krangel klokken 01.42. Kort tid senere ble en mann i 30-årene funnet drept.

Rapporterer fra Bjørkelangen søndag 26. mai kl. 16:03

VG har vært i kontakt med en nabo som klokken 01.42 natt til søndag fikk en melding fra en annen person som befant seg i nærheten.

«Hva faen skjer hos naboene?»

Vedkommende beskrev en høylytt krangel, og i et lydopptak kan det høres i bakgrunn at noen roper «hjelp, hjelp», etterfulgt av navnet til en mann.

Personen sender flere meldinger til naboen, blant annet:

«Hører du?»

VG har sett meldingsutvekslingen og hørt lydopptaket.

Naboen forteller at han selv befant seg på et sted i huset hvor han selv ikke hørte noe av det som foregikk utenfor.

Krimteknikere jobber på adressen søndag morgen. Foto: Ola Haram / VG

Politiet har uttalt at de fikk melding om hendelsen klokken 01.50, og rykket umiddelbart ut. I huset finner de en mann i 30-årene som etter kort tid blir bekreftet død på stedet.

Klokken 02.15 sender personen en ny melding til naboen om at det nå har roet seg utenfor.

Andre naboer VG har snakket med beskriver et stille og fredelig nabolag. «Det er fryktelig. Jeg er helt skjelven», sier en kvinne som våknet til politibiler utenfor.

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drapet. Han har en familiær relasjon til avdøde, ifølge politiet. Politiet mener at mannen ble drept med kniv.

Ifølge politiet befant det seg tre vitner på adressen, blant annet to mindreårige barn. Disse følges nå opp av kommunens kriseteam og barnevernstjenesten.

– Han knytter seg til hendelsen og erkjenner de faktiske forholdene slik de er beskrevet i siktelsen. Så vil han komme tilbake til spørsmålet om han erkjenner straffeskyld eller ikke i avhør, sier forsvarer Per Ove Marthinsen til VG.

Per Ove Marthinsen<-Per Ove Marthinsen

Forsvarer

Siktede er brakt til arresten i Lillestrøm og vil stille til avhør søndag ettermiddag.

– Han er preget av situasjonen, men fattet og klar for å la seg avhøre av politiet. Han kommer da til forklare seg om foranledningen og plassere dette i en større kontekst. Han har en historie han ønsker å fortelle politiet, sier Marthinsen.

Så langt i 2024 er 25 mennesker drept i Norge. Normalt er det i underkant av 30 drap i Norge i løpet av ett år, men siste tolv måneder er det drept 53 personer. Du finner mer statistikk i VGs drapsoversikt.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article