Berederen tok fyr – nå advarer brannvesenet

5 months ago 47


Brannvesenet i Vestfold rykket onsdag morgen ut til en firemannsbolig i Tønsberg.

  • Bilde av Preben Sørensen Olsen
onsdag 10. april kl. 08:52

– Endte veldig bra takket være seriekoblede røykvarslere og resolutt beboer som umiddelbart slukket med brannslukningsapparat med skum, sier brannmester Steinar Holm i en melding på X.

Ifølge brannvesenet kunne det endt opp i en større brann om det ikke hadde vært for røykvarslerne, og innsatsen til beboeren.

– Da røykvarslerne pep sjekket beboerne hvorfor, og i kjelleren brant det med åpne flammer nederst på berederen. De hadde slukkemiddel tilgjengelig og slukket selv brannen fullstendig. Det eneste vi bidro med var å ventilere ut røyk, ingen ble skadet, forteller brannmester Holm.

Ifølge Brannvesenet i Vestvold startet 15 bygningsbranner i fjor i en varmtvannsbereder. Nå advarer de og oppfordrer folk til å sjekke hjemme.

– Det lokale eltilsyn (DLE) avdekker stadig tilfeller av varmgang på støpsler og ledninger til beredere», skriver de på X.

– Berederne trekker mye strøm. Dette fører til stor belastning på både ledninger, stikkontakter, støpsler og koblingspunkter, som over tid kan føre til varmgang.

Read Entire Article