16 utøvere tatt ut til OL og Paralympics i Paris

4 months ago 31


TIL OL:  Helene Næss og Marie Rønningen. Foto: Ole Kristian Strøm / VG

De første utøverne har fått Paris-billetter.

  • Bilde av NTB
tirsdag 14. mai kl. 10:04

– Vi tar ut en liten gruppe utøvere i det første uttaket, og alt skjer i tett dialog med særforbundene. Dette er utøvere som har tatt kvoteplasser og dokumentert form eller prestasjonsnivå, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

– Det er fortsatt tidlig i sesongen, og en rekke utøvere skal ut i konkurranser før de blir tatt ut. Andre ønsker å holde momentum og ekstra skjerping i treningsarbeidet ved å vente med uttaket. Dette stiller Olympiatoppen seg naturligvis bak, legger han til.

Bokserne Sunniva Hofstad og Omar Mohamed Shiha fikk OL-billett tirsdag. Det samme gjorde roerne Thea Helseth, Inger Seim Kavlie, Lars Martin Benske og Ask Jarl Tjøm .

Det har vært knyttet stor spenning til uttaket i roing. Tre kvinner har kjempet om to plasser i dobbeltsculleren: Helseth, Kavlie og Jenny Marie Rørvik. Nå har valget altså falt på de to førstnevnte.

I seiling er en kvintett klar for Paris-lekene: Line Flem Høst, Mina Mobekk, Hermann Tomasgaard, Marie Rønningen og Helene Næss .

Taekwondoutøveren Richard Ordemann er klar for sitt andre OL

Den siste utøveren som foreløpig har fått innvilget OL-billett, er vektløfteren Solfrid Koanda fra Larvik. 25-åringen tok tre gull, i henholdsvis rykk, støt og sammenlagt, i 87-kilosklassen under EM i bulgarske Sofia tidligere i år.

Tirsdagens uttak fra Olympiatoppen inneholdt også to utøvere til Paralympics: Gullfavoritt Birgit Skarstein i roing og svømmeren Fredrik Solberg .

Ved side av utøverne som har fått grønt lys til Paris-lekene er håndballandslagene for kvinner og menn klarert for deltakelse. Oversikten over hvilke spillere som utgjør de norske troppene vil bli offentliggjort først i juli.

Sommer-OL i Paris arrangeres 26. juli til 11. august 2024. Norges mål er åtte medaljer, har toppidrettssjef Tore Øvrebø uttalt.

Neste uttak er planlagt 4. juni.

Norge i sommer-OL siden 2000:

2000: 4-3-3=10 medaljer.

2004: 5–0–1=6 medaljer.

2008: 3–5–1=9 medaljer.

2012: 2–1–1=4 medaljer.

2016: 0–0–4=4 medaljer.

2021: 4–2–2=8 medaljer.

Read Entire Article