Ukjente Gard (25) sammenlignes med Beckham etter drømmescoring

1 week ago 12

Fire minutter på overtid stilte Simenstad seg opp for å ta frisparket. Litt ute til venstre, og ganske langt unna mål.

Selv ikke Vålerenga forventet ett skudd, de sendte kun en mann i mur. Da grep vingbacken fra Gjøvik muligheten til å sjokkere både publikum og ekspertene.

Simenstad banket til og klistret ballen i nærmeste kryss.

– Det er David Beckham mot Hellas for England! Det er like viktig, skrek Tete Lidbom i NRKs studio.

– Han måker den ballen inn fra et hold hvor man ikke skal score på direkte frispark. Vi har alle sett Beckham-dokumentaren, vi har sett mannen med den vakreste frisparkfoten, men dette er Gard! fortsatte Lidbom, og andre slang seg på.

– Gi mannen sin egen dokumentar! Hvordan trener han på frispark, hvordan gjør han dette her? utbrøt NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

David Beckham

IKONISK: Dette ikoniske øyeblikket, etter at David Beckham sendte England til fotball-VM med et utrolig frispark på overtid.

Vålerenga videre etter straffedrama

Selv hjemme i stua lot eksperter seg sjokkere av det elleville frisparket.

– For et eventyrlig frispark. David Beckham-nivå på både teknikk og utførelse, mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathiesen.

Vålerenga tok tidlig ledelsen ved Elias Hagen, før Magnus Riisnæs fylte på til 2–0 før 25 minutter var passert. Dermed kunne Klanen øyne kvartfinale i horisonten, men så kollapset Vålerenga i andre omgang.

Først scoret Aaron Kiil Olsen et klønete selvmål, før nevnte Simenstad banket inn utligningen.

Vålerenga - HamKam

Så gikk kampen til straffer. Lagene bommet på hver sin straffe til å åpne med. Stopperne Luc Mares og Martin Kreuzriegler traff hver sin stolpe.

Da var det Simenstad sin tur, og han sendte HamKam i en tidlig føring. Ola Kamara var like sikker for Vålerenga like etterpå, og lagene var like langt.

17 år gamle Julian Gonstad fryktet det verste da han bommet på HamKam like etter, men så rotet også Kiil Olsen det til via tverrliggeren og ut.

Til slutt ble John Olav Norheim syndebukken på den sjette straffen. Vålerenga gikk videre etter at Fidel Brice Ambina satte ballen i mål.

Lysekloster sjokkerte KFUM

Også andre eliteserielag havnet i trøbbel. Kun fire minutter før slutt ble det kok i Lysekloster. Ole Marius Habestad dukket opp i boksen på en kontring, og satte enkelt ballen i målet. Dermed tok det lille andredivisjonslaget ledelsen mot Eliteserielaget KFUM.

UvrDTN48kA8

JUBEL: Lysekloster jubler for utligning.

Lysekloster har ikke hatt noen stor sesong til nå i andre divisjon. De ligger på en foreløpig syvendeplass. Samtidig har KFUM vært et av overraskelseslagene i årets eliteserie. De ligger nemlig på samme plassering – sjuendeplass – på øverste nivå.

Fire minutter på overtid ble dog KFUM reddet da innbytter Petter Nosa Dahl banket inn en utligning og sendte lagene til ekstraomganger.

Med kun fem minutter igjen av siste ekstraomgang sørget Simen Hestnes for at Kåffa kom seg helskinnet til kvartfinale i cupen.