Tydelige spor etter skytingen – funn av ni millimeter pistol

5 months ago 56


Et knust vindu, kulehull i en stol og et merke i kjøkkendøren. Politiet undersøker konfliktlinjer som kan ha sammenheng med skytingen på Grønland i Oslo.

Rapporterer fra Grønland mandag 29. april kl. 15:11

Mandag formiddag er kokken i full sving på Beirut Kebab, bare litt over et døgn etter at det ble løsnet skudd mot restauranten.

Folk passerer og alt ser ut til å være tilbake til normalen, men på innsiden står en politipatrulje. De har tatt turen for å sjekke om alt står bra til.

BESØK: Politiet besøkte restauranten en kort tur mandag. Foto: Fredrik Solstad / VG

Politiet jobber ut fra en hypotese om at det ble avfyrt flere skudd fra gaten, samtidig som den fornærmede og flere kunder og ansatte var i lokalet.

– Våpenet ble funnet på gaten, veldig nærme åstedet. Det er ikke verifisert at dette er skytevåpenet som ble brukt under hendelsen, men det er det nærliggende å tro, sier politiadvokat Johannes Hafsahl til VG.

Han forteller at våpenet som ble funnet er en ni millimeter pistol av merket Taurus. Det ble også funnet patronhylser.

Kulesporene er tydelige: Et vindu er dekket med brun tape, en stol har fått et hull i ryggen, og en av dørene har et tydelig merke.

KULEHULL: En av stolene på restauranten fikk et kulehull. Foto: Fredrik Solstad / VG

En mann i 20-årene ble alvorlig skadet, og ingen er foreløpig pågrepet.

Hafsahl forteller at det er flere personer som politiet anser som interessante. Personer som de ønsker å komme i kontakt med.

– Dette var ikke tilfeldig, og vi undersøker aktuelle konfliktlinjer i Grønlands-området som vi mener dette kan ha en sammenheng med, sier Hafsahl.

Ifølge politiet fremstår det som det er en tydelig relasjon mellom partene.

KULEHULL: Døren innerst i restauranten fikk også et kulehull. Foto: Fredrik Solstad / VG

Politiet jobber også med å kartlegge motivet bak handlingen, samt om personen som ble skutt var det faktiske målet.

Den fornærmede mannen er foreløpig ikke avhørt på grunn av hans helsetilstand.

– Jeg konstaterer at skytingen skjer et sted hvor det er mange konflikter og en del annen kriminalitet. Jeg konstaterer også at de tilsynelatende har slengt fra seg våpenet, noe som er iøynefallende, avslutter Hafsahl.

GRØNLAND: Restauranten ligger i Smalgangen på Grønland. Foto: Fredrik Solstad / VG

Onsdag lanserer Oslo politidistrikt det nye nærpolitiavsnittet, som skal bestå av opp mot 38 politifolk. Oppdraget deres er å slå ned på åpent narkotikasalg, vold og trusler på Grønland og Tøyen.

Les også: Politiet tar grep på Grønland: Oppretter ny avdeling

Read Entire Article