Taylor Swifts musikk tilbake på TikTok

5 months ago 76


Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters / NTB

Fansen jubler over å ha fått superstjernens musikk tilbake på plattformen.

  • Bilde av Gyrid Friis Edland
torsdag 11. april kl. 20:44

Tidligere i år ble det kjent at Universal Music Group trekker all sin musikk fra plattformen TikTok.

Årsaken skal ha vært uenigheter i forhandlinger. Det førte til at flere TikTok-videoer hvor det var brukt musikk fra Universal-artister, har blitt lydløse.

Norske Ramón er blant Universal-artistene som har blitt rammet av dette. Han har selv delt videoer hvor han har måttet ty til triks for å kunne spre musikken sin på plattformen.

Gladnyhet for «Swifties»

Nå kan det se ut som at også en av verdens største popstjerner også har funnet noen triks for å få musikken sin tilbake på TikTok.

Torsdag har nemlig våkne fans lagt merke til at et knippe av Taylor Swift sine sanger igjen er å finne på TikTok-videoer.

«THANK YOU, THANK YOU, THANK YOU» skriver en bruker.

«Det beste som noen gang kunne skjedd», skriver en annen.

«Comebacket» skjer kun dager før Swifts nye album «The Tortured Poets Department» slippes 19. april.

Eier egen musikk

Årsaken til at Swifts musikk er tilbake på TikTok er ikke kjent, men både Variety og Financial Times skriver at Swift kan ha laget en egen avtale med TikTok.
Swift har tidligere spilt inn gamle sanger på ny, for å få rettighetene til egen musikk.

Ifølge Financial Times gjør det at hun stiller i en litt annen posisjon enn andre Universal-artister, hun kan nemlig i større grad bestemme hvilke plattformer som kan bruke musikken hennes.

Financial Times skriver videre at en avtale mellom Taylor Swift og TikTok har vært jobbet med i lenger tid. Avisen har ikke fått kommentar fra hverken TikTok, Swift eller Universal.

Den pågående striden mellom Universal og TikTok har ikke kommet til noen enighet. Her til lands førte uenighetene til at Universal boikottet Spelemannprisen, som samarbeidet med TikTok.

Read Entire Article