Støttepakken til Ukraina godkjent i Representantenes hus

5 months ago 40


Etter måneder med krangel og stillstand har Representantenes hus vedtatt militærstøtte til Ukraina på 61 milliarder dollar.

Demonstranter møtte opp ved kongressbygningen i USA, til støtte for Ukraina og milliardpakken. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

Loven går nå videre til Senatet for endelig behandling, før den ender opp på president Joe Bidens kontor for signering.

En støttepakke til Taiwan på 8,1 milliarder dollar er også godkjent i kammeret.

Det var imidlertid Ukraina-støtten som var den aller største saken på kongressrepresentantenes bord lørdag. En serie tillegg til loven som var utformet av motstanderne for å vanne ut eller ødelegge den, ble alle stemt ned, melder BBC.

Nyhetsbyrået AP beskriver debatten i forkant av avstemningen som alvorstung og målrettet. Både republikanske komitéledere og toppdemokratene i gruppene oppfordret til en rask behandling av saken.

– Verdens øyne er på oss, historien vil dømme oss ut fra hva vi gjør her nå, sa Texas-republikaneren Michael McFaul, som leder utenrikskomiteen.

Vedtaket kommer etter uker med politisk strid og intern krangel blant Republikanerne i Representantenes hus. En gruppe republikanerne på ytre høyre fløy er sterkt imot amerikansk militærstøtte til Ukrainas kamp mot den russiske invasjonen.

Det har ført til at speaker Mike Johnson sto overfor en svært vanskelig politisk balansegang, siden Republikanerens flertall i forsamlingen er syltynt.

Read Entire Article