Storhamar vant på Jordal – kan sikre NM-tittelen tirsdag

5 months ago 76

Storhamar vendte til 4-2-seier over Vålerenga på et fullsatt Jordal amfi og kan sikre NM-tittelen i ishockey i egen hall tirsdag.

søndag 21. april kl. 21:38

Etter finaleseriens første borteseier leder Storhamar 3-1 i best av sju kamper og har tre forsøk på å ta den fjerde og avgjørende seieren.

Storhamar fikk en pangstart på den fjerde kampen da Martin Rønnild scoret etter bare 33 sekunder, men det var Vålerenga som kunne gå til den første pausen med ledelse.

Først ble Oskar Ekelund på vakkert vis spilt fram av backmakker Stian Solberg, og fra kloss hold satte han inn 1-1 etter 14.15.

– Den assisten gir jeg ti av ti poeng, sa Solberg til TV 2 i pausen.

Da sto det 2-1, etter at Tommy Olsen omsatte et overtallsspill i scoring fem sekunder før periodeslutt. Han knallet pucken i mål via tverrliggeren mens Peter Quenneville satt utvist for holding.

Lyktes med frekkis

Storhamar innledet også midtperioden sterkt, og det var spilt bare 1.05 minutt da supverveteranen Patrick Thoresen utlignet. Han fikk pucken bak Vålerenga-målet og lyktes med en frekkis da han fra død vinkel scoret via Vålerenga-keeper Tobias Breivold.

Gjestene løsnet de fem første skuddene på mål i perioden og sikret seg et kraftig overtak på skuddstatistikken, men laget måtte grave dypt for å ri av spill tre mot fem da Andreas Martinsen og Jacob Berglund vel midtveis i perioden pådro seg tominuttere med et halvminutts mellomrom.

Kjempejobb

40-årige Patrick Thoresen gjorde en kjempejobb i undertallet og holdt også på å score på en kontring mens motstanderen hadde to spillere flere.

I periodens siste minutt lyktes Storhamar med en kontring da Solberg mistet pucken i farlig posisjon. Quenneville satte inn 3-2-målet på pasning fra Eirik Salsten.

Storhamar kneblet Vålerenga i den siste perioden, og hjemmelaget hadde bare tre skudd på mål i den perioden.

Vålerenga tok ut keeper Breivold og spilte seks mot fem mot slutten, men kom ikke til noen sjanser før Storhamar erobret pucken og Martinsen kunne fastsette resultatet i tomt bur.