Signe, Sander og Inger bisettes i dag: – Et tomrom

5 months ago 45


Foto: Terje Pedersen / NTB

Lokalsamfunnet i Hallingdal møter opp i Ål kirke for å ta et siste farvel med de tre.

tirsdag 9. april kl. 11:35

De tre som bisettes denne tirsdagen er Ingunn Slaatten (53) og hennes to barn, Sander (22) og Signe (18). De ble drept i sitt eget hjem på Torpo i Ål kommune lørdag 23. mars.

Alvorsstunden i dag har en mørk himmel over seg: Det er sjelden tre personer fra én og samme familie bisettes samtidig, i samme minnestund. Kirken er full av venner, kolleger, elever og andre som kjente de tre.

– Vi er i sorg, samtidig som vi skal være voksne omsorgspersoner for elever som sørger, sier Kjell Arne Haavaldsen til VG i forkant av bisettelsen. Han er rektor ved Ål ungdomsskule, hvor Ingunn arbeidet som lærer.

Det er satt opp buss for at de mange elevene kan komme til bisettelsen sammen med foreldre og venner.

– Det er et tomrom, og det er stusselig å se pulten til Ingunn, med alle forberedelsene hun hadde gjort for uka som skulle komme, som hun aldri får brukt, sier rektoren.

REVET BORT: Politiet mener Ingunn og barna hennes Sander og Signe ble drept. Foto: Privat

Det var lørdag kveld 23. mars at fire personer ble funnet døde i hjemmet sitt i den lille bygda Torpo i Hallingdal.

Politiet mener faren tok sitt eget liv etter å ha drept kona Ingunn Slaatten (53) og de voksne barna hennes, Sander (22) og Signe (18). Tobarnsfaren er siktet for å drapene.

Den lille flokken alle aktive deltagere i bygda, og var raskt savnet. Signe Slaatten (18) skulle egentlig på hyttetur denne helgen. Personen hun skulle reise med tidlig lørdag ettermiddag, fikk aldri tak i henne. Hun dukket heller ikke opp som avtalt.

Storebroren Sander (22) spilte dataspill sammen med en kamerat på internett natten i forveien. Kontakten mellom dem er blant de siste sikre livstegnene fra huset på Torpo.

– Det kjennes som en unntakstilstand, sier Frode Aaslid til VG. Han jobbet sammen med Sander i Sundbrei transport.

– Det er vanskelig å ta det innover seg, dette som er skjedd. Samtidig, selv om bisettelsen er en vond stund, er det en viktig del av det å bearbeide sorgen, sier han.

Sander ville ha blitt ett år eldre mandagen etter. For å feire det hadde han tatt med seg sjokoladekake til kollegene i Sundbrei transport.

– Moren hans hadde bakt kake som han hadde med på jobb på fredag, fordi han har bursdag. Så han kom med en sånn god påskekake. Det var sånne ting han ofte gjorde, har Finn Arne Sundbrei sagt til VG tidligere.

Foto: Anja A. T. Brekke/VG

– Nå er den lange sorgprosessen begynt, og det tror jeg preger mange av oss i dag. Jeg kjenner på en sorg, men også en stolthet. Sorg over at dette har skjedd og den tragedien det er. Men samtidig en stolthet over et lokalsamfunn som mobiliserer i krisesituasjon som dette, sier ordfører i Ål kommune, Solveig Vestenfor til VG.

Ordfører Solveig Vestenfor møtte VG i Ål. Foto: Naina Helén Jåma / VG

– Dette er vår felles sorg, og det er en sorg som innbefatter alle de fire. Det er viktig, for det pårørende her som skal leve videre, og vi skal leve godt sammen etterpå , oss alle. Det er fire personer som har vært deltagere i et lokalsamfunn. Derfor blir det utrolig viktig å håndtere dette klokt, også det å være nabo og sambygding. Det sitter folk igjen her som skal leve videre.

Les også: – Ventet på sin store drøm

Read Entire Article