Sæter scoret to og bommet på straffe da Rosenborg slo Haugesund

5 months ago 43

(Haugesund - Rosenborg 1–3) Ole Sæter (28) stjal overskriftene da Rosenborg tok sin tredje seier for sesongen.

• Bilde av Sindre Espe
søndag 21. april kl. 18:57

Spissen var på banen i 77 minutter, og ergrer seg nok mest over det som skjedde et par minutter før han ble byttet ut.

28-åringen ble felt av Claus Niyukuri i Haugesund-boksen, og dommer Ola Hobber Nilsen pekte på straffemerket.

Den skulle Sæter ta selv.

Straffen satte han nede til til sin høyre – med lite kraft. Der lå Egil Selvik.

– Han prøver seg på en frekkis og later som han ikke er klar, men Egil Selvik er så absolutt klar, sa TV 2s kommentator Endre Lübeck.

Egil Selvik forhindret Ole Sæter fra å score hattrick. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

I 1. omgang var Sæter derimot dødelig effektiv. Superlativene haglet fra TV 2s eksperter i studiosendingen.

– Det å snakke høyt og være stor kjeften: Vær så god! Når du leverer sånn som dette her, så er det ingenting som er bedre enn en som tør å «bjuda på», og så går ut på banen og leverer dette, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah etter Sæter satte sitt andre mål.

– Klassespiss i Eliteserien. Man så det i fjor med det scoringssnittet han hadde. Du får oppspillspunkt, du får bakromsspiss, du får en som kan score på hodet, fulgte kollega Morten Langli opp.

Ole Sæter<-Ole Sæter
  • 0–1: Sæter var sikker med sin venstre fot og satte ballen mellom beina på Egil Selvik etter ti minutter spilt. Situasjonen oppsto etter at Sory Diatta rotet vekk ballen rett utenfor egen 16-meter.
  • 0–2: Angrepet startet med en nydelig hælflikk fra Jesper Reitan-Sunde til Ulrik Yttergård Jensen ute på venstresiden rett før pause. Yttergård Jensen fant Emil Frederiksen på løp, som igjen fant Sæter på løp bak Haugesund-forsvaret. Ikke veldig ulik 0–1-målet.

– Ole «dukker opp» Sæter, kommenterte Lübeck.

– Typisk spissmål. Deilig å vise at jeg kan score innenfor femmeteren og ikke bare utenfor, sa hovedpersonen selv i pausen.

REDUSERTE: Bruno Leite ga hjemmefansen håp igjen med en tidlig scoring i 2. omgang. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Rett etter pause skapte Bruno Leite og Haugesund spenning i kampen igjen. Sander Tangvik gjorde først en god redning, men måtte gi retur. Der sto midtstopper Bruno Leite alene og dunket ballen i mål fra to meters hold. 1–2.

Målet ga hjemmelaget energi, og Haugesund kom mer inn i kampen etter reduseringen.

Det ble lagt til syv minutter etter flere stopp i spillet og bytter hos begge lag.

Haugesund og Sander Innvær fikk to enorme sjanser tre minutter på overtid, men Rosenborg holdt unna.

Derimot var unggutten Marius Broholm som fikk æren av å sette spikeren i kista syv minutter på overtid.

Dette var det 38. møtet mellom lagene siden 1997. Fasit: 22 Rosenborg-seirer, syv uavgjort og ni Haugesund-seirer.

Lagene lå à seks poeng før runden – Rosenborg på 6.- og Haugesund på 7. plass. Rosenborg klatret til 4. plass etter seieren.