Reuters: Iransk nyhetsbyrå fjerner artikkel om at luftrom stenges

5 months ago 74


FORSVARSMINISTER: Mohammad-Reza Ashtiani. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB

Det iranske nyhetsbyrået Mehr trekker tilbake en artikkel der de meldte at Iran stenger luftrommet over Teheran for all trafikk.

torsdag 11. april kl. 00:08

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Det iranske nyhetsbyrået Mehr siterte onsdag kveld landets forsvarsminister Mohammad-Reza Ashtiani på at luftrommet skulle stenges, og at det er «militærøvelser» som ligger bak.

Onsdag kveld opplyste det tyske flyselskapet Lufthansa at de stanser sine flygninger til Teheran, men foreløpig bare fram til torsdag. De henviser til «situasjonen i Midtøsten».

– Vi følger konstant situasjonen i Midtøsten og er i nær kontakt med myndighetene. Sikkerheten til våre gjester og mannskapsmedlemmer er Lufthansas fremste prioritet, sier en talsperson for flyselskapet til Reuters.

Irans øverste leder Ali Khamenei sa onsdag at Israel «må og vil bli straffet» for angrepet på det iranske konsulatet i Syria tidligere i april.

USA har tidligere advart om at et iransk svar på konsulatangrepet kan komme allerede denne uken.

Bloomberg skriver onsdag at USA og deres allierte venter et større rakett- og droneangrep mot Israel fra Iran eller Iran-støttede grupper som Hizbollah eller houthiene i løpet av de kommende dagene. De henviser til kilder som kjenner etterretningsopplysningene.

Angrepet beskrives som et som vil utgjøre «en markant utvidelse av den seks måneder lange konflikten».

Read Entire Article