Prinsesse Märtha ut mot Se og Hør i egen podkast

5 months ago 40


Foto: Gisle Oddstad / VG

Prinsessen retter sterk kritikk mot Se og Hør etter VGs sak om at Dureks mor er på kontrakt med Se og Hør.

  • Bilde av Siri B. Christensen
onsdag 10. april kl. 18:24

VG oppdaterer.

– Det er utrolig vondt å se på at en familie splittes totalt fordi Se og Hør kjøper tjenester, eller selger. Altså, de gir penger for informasjon, mener jeg. De sier selv bilder. Og de gir mye penger, og dette vet jeg, at det er mye penger, sier prinsesse Märtha Louise i egen podkast.

Prinsesse Märtha har podkasten «Heartsmart Conversation» med Mari Manzetti og Lilli Bendriss. Normalt går episodene på engelsk, men onsdag har de lagt ut en ekstraepisode på norsk.

Årsaken er VGs sak om Se og Hørs dekning av hennes forlovede Durek Verrett, sier Manzetti.

Verrets mor har det siste året stilt opp i flere saker i Se og Hør.

Prinsessen sier at artiklene i ukebladet er årsaken til at Verretts mor ikke skal i det kommende bryllupet.

I VGs sak kommer det frem at Verretts mor er på kontrakt med ukebladet.

Sjefredaktør Ulf André Andersen har uttalt at han aldri kommenterer enkeltsaker. På generelt grunnlag har han sagt at penger alltid er et tema når Se og Hør inngår kontrakter, men at bladet kun kjøper bilder og ikke intervjuer.

– Det er jo interessant at det i utgangspunktet da ikke bare er bilder som man får, sier prinsessen i podkasten.

– Så det faller vel litt på sin egen urimelighet at det kun er bilder. Men det er det som er lov å betale for. Du har bare lov til å betale for bilder, du har ikke lov til å betale for informasjon.

Prinsesse Märtha har tidligere uttalt til VG at hun mener Se og Hør utnytter Durek Verretts mor, og sammenligner det med hvordan ukebladet i flere år betalte kronprinsesse Mette-Marits far for eksklusive oppslag.

Det gjør hun også i podkasten.

– Det som er problemet når man betaler for informasjon, at man ikke får sannheten. For man vil hele tiden spinne for å få mer penger. Du vil hele tiden si noe som er kontroversielt eller ikke sant, eller bare for å få disse pengene.

Podkastepisoden starter med at produsenten sier «påstander som fremmes i denne podkasten, er Märtha Louise sin egen sannhet og opplevelse».

Read Entire Article