Opplysninger til VG: Vestre kan bli helseminister

5 months ago 41


AKTUELL: Næringsminister Jan Christian Vestre nevnes av flere av VGs kilder som aktuell som ny helseminister. Foto: Tore Kristiansen / VG

Hvis Ap-nestlederen tar over jobben til Ingvild Kjerkol kan det åpne opp for en nordnorsk næringsminister: Cecilie Myrseth.

fredag 12. april kl. 13:49

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) gikk fredag formiddag av fordi hun ble tatt i fusk på mastergraden sin fra Nord universitet.

Nå må statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på jakt etter ny statsråd.

Et av de heteste navnene til denne stillingen er næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre (Ap).

Vestre ble utnevnt som næringsminister som en del av det opprinnelige laget i Jonas Gahr Støres regjering i oktober 2021. Møbelarvingen og fabrikkeieren har bakgrunn fra Utøya-terroren i 2011. Han ble nestleder i Ap i mai 2023.

Vestre ønsket selv å bli værende i jobben som næringsminister da Støre gjorde sin store rokering i regjeringsapparatet høsten 2023, ifølge VGs opplysninger.

Cecilie Myrseth<-Cecilie Myrseth

Fiskeriminister

Ifølge VGs opplysninger er fiskeriminister Cecilie Myrseth (Ap) en aktuell erstatter for Vestre dersom han blir utnevnt som helseminister. Vestre vil ikke utelukke å ta en ny jobb i et intervju med TV 2:

– Du pekes på som mulig arvtager. Vil du bli helseminister?

– Det har jeg ikke noen kommentar til. Jeg er næringsminister og er veldig glad for den muligheten og elsker jobben min, sier Vestre til TV-kanalen.

Støre ble selv helseminister før han ble partileder.

TRØNDERTOPP: Jan Christian Vestre med statssekretær Tore O. Sandvik i næringsdepartementet. Foto: Tore Kristiansen / VG

Fra Trøndelag kommer det samtidig et tydelig krav om at de må representeres i regjeringen fremover.

Fylkeslaget er Aps desidert største. Etter Kjerkols exit er det bare Karianne Tung som er igjen i regjering med bakgrunn fra fylket.

Det er for lite, sier nestleder Amund Hellesø til Aftenposten.

– Det må bli utnevnt en trønder som erstatning for Ingvild. Det er ikke et krav: Men vi har en helt klar forventning til at statsministeren velger en av de gode trønderske kandidatene til å gå inn i regjering, sier Hellesø.

ENSOM TRØNDERSTATSRÅD: Karianne Tung (til høyre) er Trøndelags eneste statsråd etter Kjerkols avgang. Her med klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen. Foto: Tore Kristiansen / VG
Read Entire Article