Oppgang på Oslo Børs – Kongsberg Gruppen stiger

5 months ago 35


Kongsberg Gruppen henter inn noe av det tapte etter en tung gårsdag for forsvarsaksjer. Nordea Markets har jekket opp kursmålet på aksjen.

Foto: Gisle Oddstad / VG

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Stemningen på Oslo Børs tok seg opp i løpet av den første halvtimen, etter forsiktig oppgang fra start.

Hovedindeksen er opp 0,58 prosent ved 10-tiden onsdag.

Oljeprisen er svakt ned fra nivåene rundt stengetid for Børsen i går. Brent spot-prisen ligger på 89,8 dollar fatet i skrivende stund.

Les på E24+

DNB og Delphi Fondene: Aksjene ekspertene satser på nå

Internasjonalt er det bred oppgang på de viktigste børsene i Europa. I USA var det forsiktig oppgang på Wall Street i går kveld, og det samme gjelder i førhandelen i øyeblikket. I ettermiddag kommer de viktige amerikanske inflasjonstallene.

Kongsberg Gruppen stiger

Flere europeiske forsvarsaksjer falt tungt i går. Kongsberg Gruppen falt også, men henter inn igjen noe av fallet som en av de mest omsatte aksjene på Oslo Børs onsdag.

Nordea Markets har løftet sitt kursmål på aksjen markant, med 200 kroner til 875 kroner per aksje, ifølge en fersk analyse.

Meglerhuset øker estimatene for resultat per aksje i perioden 2024–2026 med henholdsvis 2, 4 og 8 prosent. Årsaken er sterkere etterspørselsvekst og større marginer. I tillegg pekes det på muligheten for verdiskaping gjennom fusjoner og oppkjøp og en «sunn balanse».

Slik ligger det an for de mest omsatte aksjene i skrivende stund:

  • Equinor stiger 0,9 prosent
  • Kongsberg Gruppen stiger 2,5 prosent, til en kurs på 741 kroner per aksje
  • Frontline faller 0,7 prosent
  • DNB stiger 0,8 prosent
  • Aker BP stiger 0,8 prosent

Nel er blant dagens børstapere, og faller 5,6 prosent som en annen mye omsatt aksje. Pareto Securities har kuttet sin anbefaling på hydrogenselskapet til selg fra hold, med et nedjustert kursmål på 4 kroner per aksje.

Stabilt for Stolt-Nielsen

Kjemikalietankrederiet inntekter og overskudd i deres første kvartal var begge omtrent på linje med samme periode året før.

Inntektene kom inn på 707,3 millioner dollar, mens resultatet før skatt endte på 112,8 millioner dollar.

Aksjen stiger 1,8 prosent.

Udo Lange, toppsjef i Stolt-Nielsen, sier i rapporten at han er fornøyd med at man har startet året på en sterk måte, og at markedsforholdene i 2023 har fortsatt inn i 2024. Han påpeker videre at forholdene har fått ytterligere støtte fra begrensningene i både Panama-kanalen og Suez-kanalen.

Atlantic Sapphire-oppdatering

Det Miami-baserte oppdrettsselskapet slaktet totalt rundt 1.150 tonn i årets første kvartal, ifølge en melding tirsdag kveld.

Aksjen stiger 5,5 prosent.

Den landbaserte lakseoppdretteren legger frem fullstendige tall for første kvartal 18. april.

Få dagens viktigste økonominyheter her!

Read Entire Article