Olympiatoppen: Gjert Ingebrigtsen får ikke OL-akkreditering

5 months ago 42


Påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen (58) for mishandling i nære relasjoner mot ett av barna sine.

Gjert Ingebrigtsen var akkreditert trener under OL i Tokyo i 2021. Foto: Lise Åserud / NTB
  • Bilde av Herman Folvik
mandag 29. april kl. 09:15

– Dette er en trist sak for alle involverte. Den må nå få gå sin gang i rettsapparatet, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø til VG og legger til:

– En person som er tiltalt for mishandling i nære relasjoner, vil ikke være aktuell for å bli akkreditert i den norske troppen til OL. Vårt fokus vil uansett være å bidra til optimale forberedelser for utøverne som skal konkurrere i OL og Paralympisk.

Mandag offentliggjorde politiet at Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner mot ett av barna sine. Det gjelder ikke en av løperbrødrende - Henrik, Filip og Jakob - men dreier seg om et yngre familiemedlem.

Politiet begynte å undersøke saken i høst etter at Jakob, Filip og Henrik Ingebrigtsen skrev en kronikk i VG om oppvekst preget av vold og kontrollerende adferd.

Gjert Ingebrigtsen er trener for Narve Gilje Nordås, et av Norges sterkeste medaljehåp i friidrett. I fjor ble det mye støy da Ingebrigtsen ikke fikk trenerakkreditering til VM i Budapest.

Allerede i oktober besluttet friidrettsforbundet at Gjert Ingebrigtsen ikke kom til å få trenerakkreditering til VM innendørs som gikk i mars, samt EM i Roma som kommer i juni.

Kjetil Hildeskor, generalsekretær i friidrettsforbundet, sier politiets tiltale mot Gjert Ingebrigtsen ikke endrer noe.

– Vår beslutning var tatt uavhengig og før straffesaken ble opprettet, sier Hildeskor.

Til øvrige stevner i friidretten, er det stevnene selv som deler ut trenerakkreditering - ikke det norske forbundet eller Olympiatoppen.

Publisert: 29.04.24 kl. 09:09Oppdatert: 29.04.24 kl. 09:15
Read Entire Article