Ødegaard-mål da Arsenal tok tilbake tabelltoppen

5 months ago 43

(Wolves - Arsenal 0–2) Arsenal satte press på Liverpool og Manchester City i tittelkampen.

• Bilde av Sindre Espe
lørdag 20. april kl. 22:30

Arsenal gikk ut med et høyt press fra start. The Gunners kom til halvsjanse etter halvsjanse, men var ikke effektive nok i avslutningene sine.

– Løskrutt!, utbrøt Nils Johan Semb etter at Declan Rice hadde avfyrt to svake avslutninger rett utenfor Wolves’ 16-meter.

Det var tydelig at Wolves hadde lagt en klar plan om å stoppe Martin Ødegaard, og var tøffe oppe i duellene hver gang 25-åringen fikk ballen. Ødegaard fikk tøffe arbeidsforhold i sin offensive midtbanerolle og fikk ikke utrettet stort i 1. omgang.

TØFFE ARBEIDSFORHOLD: Martin Ødegaard slet med å markere seg store deler av kampen. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB

Midtveis i omgangen haglet de gule kortene fra dommer Paul Tierney. Fire gule kort ble delt ut på bare seks minutter – to til hvert lag.

Mot slutten av omgangen skulle Arsenal endelig få betalt for det høye presset – og det skjedde på høyresiden, hvor Arsenal var farligst i 1. omgang.

Bukayo Saka fant Kai Havertz, som igjen fant Gabriel Jesus. Jesus kriget med Wolves-forsvarerne og fikk ballen videre til Leandro Trossard inne i Wolves’ 16-meter. Med utsiden av foten satte Trossard ballen i tverrliggeren og i mål – utagbart for Jose Sá, som ellers hadde god kontroll i 1. omgang.

I 2. omgang fortsatte Arsenal å dominere.

– One way traffic, kommenterte Nils Johan Semb etter at Arsenal hadde dominert de første elleve minuttene av omgangen.

Wolves forsøkte å endre kampbildet med å gjøre bytter fra en tynnslitt benk – uten å lykkes.

Saka var nære på å sette 0–2 også på overtid. Arsenal-vingen driblet seg gjennom alt og alle på høyrekanten og kom til avslutning, men måtte avslutte med høyrefoten.

Tre minutter på overtid satte Martin Ødegaard spikeren i kista med en lekker scoring. Kapteinen ble spilt fri i 16-meteren og prøvde først å slå inn foran mål – men ble blokkert. Ødegaard fikk ballen i retur, og prøvde like gjerne lykken på egen hånd og satte ballen sikkert i mål.

Grafikk: Sofascore.com