Nekter skyld for drapet på Lena Sløgedal Paulsen (10)

5 months ago 52


– Ikke skyld, svarte Jan Helge Andersen etter at tiltalen mot ham ble lest opp.

Andersen står tiltalt for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Han er tidligere dømt til 19 års fengsel for drapet på den yngste jenta som ble funnet drept, Stine Sofie Sørstrønen (8).

Den nye saken er en direkte følge av at Viggo Kristiansen ble frikjent for drapet på Lena Sløgedal Paulsen i desember 2022. Nå mener påtalemyndigheten at Jan Helge Andersen har drept begge jentene.

Nye tekniske analyser har påvist DNA fra Andersen både på Lena og Stine Sofie. I de nye analysene finnes det derimot ikke DNA-treff fra Viggo Kristiansen på noen av dem.

Statsadvokatene Johan Øverberg og Andreas Schei starter nå på sine innledningsforedrag. Det er ventet at Jan Helge Andersen kommer i gang med sin forklaring seinere i dag.

Ifølge rettens administrator Tor Christian Carlsen kan det også tenkes at Andersen først kommer i gang med sine forklaringer torsdag.

Dersom Jan Helge Andersen hadde blitt dømt for begge drapene i den opprinnelige rettssaken, ville han trolig ha fått 21 års fengsel i stedet for 19 år.

Dersom han nå blir dømt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen, vil han høyst sannsynlig få en straff som tilsvarer differensen, altså to års ubetinget fengsel.

NRK følger rettssaken utover dagen.

Publisert 16.04.2024, kl. 09.08

Read Entire Article