Mowis søksmål om grunnrenteskatten avvises

5 months ago 36


Foto: Gorm Kallestad / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres

Hordaland Tingrett har avvist Mowis søksmål mot lakseskatten, ifølge en fersk kjennelse fra domstolen.

– Tingretten har, etter statens syn, kommet til et riktig resultat om at søksmålet fra Mowi må avvises, sier Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted.

– Dersom denne avgjørelsen blir stående, betyr det saken stopper opp i rettssystemet i denne omgang. Mowi vil likevel kunne reise et søksmål på et senere tidspunkt når selskapet har fått et konkret skattevedtak, tilføyer han.

Regjeringsadvokaten opplyser også at dagens avgjørelsen ikke har noen betydning for selve lakseskatten. Den gjelder fortsatt. Retten har bare tatt stilling til om selve søksmålet kan fremmes, eller ikke.

Begge parter har nå en måned til å vurdere om man vil anke kjennelsen til lagmannsretten.

Laksegiganten Mowi har kjempet hardt mot innføringen av grunnrenteskattgrunnrenteskattRegjeringen har vedtatt en ekstra skatt på 25 prosent på grunnrenten i oppdrett av ørret og laks. Grunnrenten defineres som verdien av en felles naturressurs, og viser seg som ekstra overskudd i bedrifter som gjennom konsesjoner får utnytte ressursen. på lakseoppdrett. Allerede i august i fjor varslet Mowi søksmål.

John Fredriksen-familiens investeringsselskap Geveran Trading, som er storeier i Mowi, er også med på søksmålet, i tillegg til den tyske aksjonæren Peter Dill.

Det er regjeringsadvokaten selv, Fredrik Sejersted, som sammen med Kristoffer Nerland, fører saken på vegne av Finansdepartementet.

Søksmålet dreier seg i hovedsak om at Mowi mener bunnfradraget knyttet til lakseskatten er diskriminerende og i strid med EØS-reglene.

Read Entire Article