Liverpool i kjempetrøbbel: Ydmyket på hjemmebane

(Liverpool - Atalanta 0–3) Liverpool-fansen fikk en marerittkveld på Anfield.

torsdag 11. april kl. 22:50

Oppdateres!

Laget som ligger på annenplass i Premier League fikk det virkelig tøft mot italienske Atalanta, som ligger på en foreløpig sjetteplass i Serie A.

Liverpool har nå et fryktelig utgangspunkt før returoppgjøret i kvartfinalen i Europa League, etter at Atalanta satte hele tre baller i nettet på fremmed gress.

Gianluca Scamacca sto for de to første scoringene før Mario Pasalic fullførte ydmykelsen og satte inn 3–0 syv minutter før fulltid:

Mot slutten av første omgang stormet bortelaget i angrep på høyrekanten. Davide Zappacosta slo et lavt innlegg og fant Gianluca Scamacca i feltet, som satte inn matchens første scoring via hanskene til Liverpool-keeper Caoimhin Kelleher.

– Det er en avslutning som Kelleher selvsagt skal ta, kommenterte Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

Dermed gikk Bergamo-laget til pause i ledelsen.

Men Liverpool kunne like gjerne vært det første laget til å gå opp i føringen. Vertenes Harvey Elliott traff både tverrliggeren og stolpen med samme skuddforsøk bare ti minutter før Atalanta tok ledelsen før hvilen:

Manager Jürgen Klopp tok vikelig grep i pausen og gjorde tre bytter. Både Andy Robertson, Mohamed Salah og Dominik Szoboszlai kom inn til andre omgang.

Byttene førte derimot ikke til noen umiddelbar effekt, selv om Salah var nære utligning etter noen få minutter på banen. Bortelaget skulle i stedet øke ledelsen etter et kvarters spill i andre omgang.

Nok en gang kom angrepet fra høyrekanten, og igjen var det Scamacca som sørget for nettsus. Charles De Ketelaere slo inn, og helt da Scamacca fikk stå helt umarkert i feltet bredsidet han 2–0 på lekkert vis:

Elleve minutter før fulltid satte Salah inn det han trodde var redusering for Liverpool, men nettkjenningen ble annullert for offside.

Pasalic’ scoring gjør at det endte 3–0 til bortelaget før returoppgjøret om én uke.