Listhaug: – Det eneste riktige valget

5 months ago 40


Frp-leder Sylvi Listhaug mener det er helt riktig og nødvendig at Ingvild Kjerkol nå går av som helse- og omsorgsminister.

– Dette var det eneste riktige utfallet. Med manglende tillit, ikke bare fra flere partier på Stortinget, men også fra sentrale forskningsmiljøer og studentorganisasjoner ville det vært umulig for Ingvild Kjerkol å fortsette som helse- og omsorgsminister, sier Listhaug.

Hun påpeker at dette var helt nødvendig. Hun frykter at de mange skandalene i Støre-regjeringa kan svekke tilliten til norske politkere.

– Helse- og omsorgssektoren er helt avhengig av tillit i befolkningen, sier Listhaug.

Hun sier avgangern føyer seg dessverre inn i en rekke av rot, juks og kaos under Jonas Gahr Støres ledelse. Nå må det bli slutt på denne typer saker som i verste fall svekker tilliten og legitimiteten til norske politikere, sier Listhaug

I takknemmelighet over å ha blitt gjenvalgt til leder i Trøndelag Ap, legger Ingvild Kjerkol hendene i kryss over brystet. Hun står på en stol og kikker ut mot salen. Folk rundt henne, blant annet statsråd Jan Christian Vestre som sitter ved siden av henne, klapper. Vi ser også folk i bakgrunnen som applauderer

I mars ble Ingvild Kjerkol gjenvalgt som leder i Trøndelag Arbeiderparti.

Foto: Bjarte Johannesen / NRK

.

– Ikke nødvendig med master

– Det er ikke nødvendig med master for å være en god statsråd. Men håndteringen av denne saken har ikke vært tillitvekkende av Kjerkol, sier Venstre-leder Sveinung Rotevatn.

Han mener også det er riktig av Støre å konkludere som han nå har gjort.

Publisert 12.04.2024, kl. 10.44 Oppdatert 12.04.2024, kl. 10.49

Read Entire Article