Kan bli NBAs første kvinnelige hovedtrener

5 months ago 39


Foto: Jeff Chiu / AP / NTB

Charlotte Hornets har fått tillatelse til å intervjue Lindsey Harding i forbindelse med at klubben snart står uten hovedtrener, melder ESPN og The Athletic.

  • Bilde av Sindre Espe
tirsdag 9. april kl. 08:23

Harding skal være aktuell som hovedtrener i NBA-klubben, og vil i så fall bli den første kvinnen som får en slik rolle i en av de fire store sportsligaene i USA (NFL, NBA, MLB, NHL).

39-åringen har nettopp fullført sin første sesong som hovedtrener i Stockton Kings, som er farmerlaget til NBA-klubben Sacramento Kings i G-league.

Hun ble som første kvinne kåret til årets trener i farmerligaen. Stockton var grunnseriens beste lag med 24 seirer på 34 kamper, men ble søndag slått ut av sluttspillet i semifinalen med 107-114-tap for Oklahoma City Blues.

Charlotte Hornets kunngjorde nylig at Steve Clifford gir seg som hovedtrener ved sesongslutt. Ifølge ESPN og The Athletic har klubben fått tillatelse av Sacramento Kings til å intervjue Harding om jobben.

Harding har tidligere vært assistenttrener i Kings, og har også vært talentutvikler både der og i Philadelphia 76ers. Hun er dessuten hovedtrener for Mexicos basketballkvinner.

Som spiller tilbrakte hun ni sesonger i WNBA, og hun spilte også i Litauen, Russland og Litauen.

  • 1

    /

    2

    Brandon Miller og Charlotte Hornets kan få kvinnelig hovedtrener.
  • 2

    /

    2

    Steve Clifford er ferdig som Charlotte Hornets-trener etter sesongen.

Korte videoer

Publisert: 09.04.24 kl. 08:23

Relaterte emner

Read Entire Article