Jubler over Besseberg-dom: – Flott å se at han blir dømt

5 months ago 48


Sebastian Samuelsson har vært en tydelig stemme mot Anders Besseberg. Nå er han fornøyd med å se at den tidligere skiskyttertoppen blir dømt.

Hokksund fredag 12. april kl. 13:47

– Fra det lille jeg kan forstå så er retten veldig tydelig. Jeg synes det kom tydelig frem at han har ivaretatt russiske interesser. Straffen er vel omtrent som påtalemyndighetene ville ha det. Det kjennes bra. Det har dratt ut i tid, men det er flott å se at han blir dømt, sier Samuelsson til VG.

Han fulgte deler av fredagens seanse og spesielt straffeumtålingen tett. I Hokksund tingrett ble Anders Besseberg dømt til tre år og en måned i fengsel for grov korrupsjon.

Besseberg anket selv på stedet.

– Jeg tror ikke det betyr så mye for skiskyttersporten i dag, for det virker som sporten har gjort opp med mye av den tiden. Men vi som var med under den perioden da han var president, og spesielt for meg som har vært tydelig på at mye har vært feil, så er det fint å se at han får en tydelig og fellende dom, sier Samuelsson.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Øystein Milli, krimkommentator i VG, er tydelig:

– En knusende dom. Et bortimot totalt nederlag for Besseberg. Han er dømt på de aller fleste tiltalepunktene, sier Milli.

– Det er bortimot full seier for påtalemyndigheten, legger han til.

Publisert: 12.04.24 kl. 13:47

Relaterte emner

Read Entire Article