Israel sier de vil svare på Irans angrep slik det passer dem

3 hours ago 6


– Vi vil svare på dette skammelige angrepet. Det vil vi gjøre på en måte der vi styrer sted, tid og metode – slik våre politiske ledere ber oss om, sier talsmann for det israelske forsvaret Daniel Hagari i en TV-sendt uttalelse lørdag kveld.

Talsmannen omtaler angrepet fra Iran tirsdag.

Det ble sendt rundt 180 missiler mot Israel og først var budskapet at svært få av rakettene nådde bakken.

Senere har analyser vist at flere iranske missiler kan ha smelt inn én av Israels viktigste militære flybaser.

Dette bekreftes lørdag kveld av det israelske forsvaret (IDF). IDF bekrefter at to av deres flybaser ble truffet i Irans rakettangrep.

Enkelte kilder påstår at over 20 jagerfly ble ødelagt i angrepet. Israel på sin side har avvist at angrepet fikk store følger for dem.

Nå uttaler de at angrepet ikke har påvirket om flybasene kan gjøre jobben sin.

I høyberedskap på ettårsdagen

Israel opplyser at kamphandlingene de står i fortsetter.

Landet har de siste dagene vært i aktive krigshandlinger både med Hizbollah i Libanon, på Gazastripen og mot houthiene i Jemen.

Det israelske forsvaret sier lørdag kveld at de har drept rundt 440 krigere fra Hizbollah etter at de startet en begrenset bakkeinvasjon inn i Libanon.

– Vi har ødelagt store deler av arsenalet av missiler og raketter som Hizbollah hadde bygget opp over flere år. Vi har snudd krigens retning og balanse, sier statsminister Benjamin Netanyahu lørdag kveld i en TV-sendt tale, ifølge nyhetsbyrået AFP.

En mann tar bilder med mobilen sin av bygninger som er helt ødelagt av flyangrep i de sørlige delene av Libanons hovedstad Beirut

En mann tar bilder med mobilen sin av bygninger som er helt ødelagt av flyangrep i de sørlige delene av Libanons hovedstad Beirut.

Foto: ANWAR AMRO / AFP/NTB

Netanyahu reagerer også på uttalelser fra Frankrikes president Macron om at stans i våpenleveranser til Israel som kan brukes i Gaza.

Den israelske statsministeren gjør det klart at han mener Israel er i krig med grupperinger støttet av Iran.

– Israel kjemper mot barbariske krefter ledet fra Iran, og alle siviliserte land burde stå støtte ved Israels side, sa Netanyahu som en reaksjon på Macrons uttalelser ifølge AFP.

Netanyahu kaller Hizbollah, Hamas og houthiene i Jemen en terror-akse.

– Men vær sikker – Israel vil kjempe til krigen er vunnet. For vår egen skyld og for fred og sikkerhet i verden, sier Netanyahu ifølge AFP.

SE UTTALELSEN: Israels statsminister Benjamin Netanyahu reagerer på presidenten i Frankrike, Macron.

Samtidig som det pågår krig i områdene rundt Israel frykter myndighetene også mer vold inne i eget land.

Myndighetene frykter nye terrorangrep i forbindelse med ettårsdagen for Hamas-angrepet – 7. oktober.

– Denne uken markerer årsdagen for krigen og 7. oktober. Vi er forberedt med utvidede styrker i påvente av denne dagen. De vil forsøke å gjennomføre angrep på hjemmefronten, sa den israelske militærtalsmannen Daniel Hagari til israelsk TV lørdag kveld.

Israels president: – Iran en vedvarende trussel

Israels president Isaac Herzog

Israels president Isaac Herzog

Foto: Maya Alleruzzo / AP/NTB

Tidligere lørdag har Israels president uttalt at Israel fortsatt er såret etter Hamas-angrepet den 7. oktober i fjor.

President Isaac Herzog snakket om alle som ble drept, og gislene som fortsatt ikke er fri.

Han sa at Iran fortsatt er en vedvarende trussel.

– På mange måter lever vi fortsatt i etterdønningene av 7. oktober, i en vedvarende trussel mot den jødiske staten fra Iran og deres terror-stedfortredere. De er blendet av hat og fast bestemt på å ødelegge den eneste jødiske nasjonen, sa Herzog i en uttalelse i forbindelse med årsdagen.

Publisert 05.10.2024, kl. 21.15

Read Entire Article