Helén vurderer å avbryte Everest-ekspedisjonen

5 months ago 41


EKSPEDISJON: Frank Løke og Helen Oterhals på vei opp Mount Everest. Foto: Privat

Helén Oterhals har de siste dagene slitt med dårlig søvn og gradvis blitt svakere på ekspedisjonen for å bestige Mount Everest.

søndag 21. april kl. 10:20

Ifølge en oppdatering fra pressekontakt Torkjel Haabeth i Løke Extreme, vurderer Oterhals og kjæresten Frank Løke å reise ned til 4400 meters høyde i Dingboche for å se om den tykkere luften der kan hjelpe henne.

– Helén vil også ta prøver på sykehuset i Dingboche for å utelukke infeksjon fra et sår hun pådro seg tidligere i uken, sier Haabeth.

Dersom Oterhals ikke blir bedre i lavere høyde, betyr dette at ekspedisjonen er over for hennes del, og hun må reise hjem til Norge.

I så fall vil hun fraktes med helikopter fra Dingboche til Lukla, hvor enten Løke eller et annet medlem av 8K Expeditions vil følge henne til flyplassen.

– Om Helén imidlertid føler seg bedre etter ett døgn i Dingboche vil det tas en vurdering av om hun skal bli med opp til Base Camp igjen, men dette er for tidlig å si noe om nå, sier Haabeth.

For Løkes del utgjør situasjonen foreløpig ingen krise for ekspedisjonen, da det fortsatt er god tid.

Men en evakuering av Helén og så en retur til Base Camp for Frank vil fort ta fire til fem dager, noe som ikke er optimalt for ekspedisjonen.

Haabeth understreker at Helén Oterhals’ helse kommer først.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article