Franske Auriane funnet død i forlatt kirke i Italia – kjæresten pågrepet

5 months ago 73


Skal ha fortalt familien at hun skulle jakte etter hjemsøkte hus i forlatte landsbyer.

  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
fredag 12. april kl. 02:03

Italienske aviser har døpt saken «Mysteriet i Aostadalen».

Fredag 5. april ble 22 år gamle Auriane Nathalie Laisne fra Frankrike funnet død i ruinene av en kirke i den forlatte landsbyen Equilivaz nord i Italia.

Hun skal ha blødd i hjel etter å ha blitt knivstukket med en turkniv, skriver CNN. I nærheten av kroppen fant politiet rosa marshmallows og en pose fra et supermarked i nærheten, men ingen personlige eiendeler.

Laisne bodde i Lyon i Frankrike, og ble funnet i nærheten av i La Salle Aosta-dalen i Italia, rundt 4–5 timers kjøring unna.

Spøkelses-jakt og TikTok

Det lokale politiet i La Salle forteller til CNN at kvinnen hadde fortalt venner og familie at hun planla å reise til området for å lete etter et hjemsøkt hus.

En av politiets teorier er at hun ville delta i en konkurranse som pågår blant unge på det sosiale mediet TikTok i Frankrike: En spøkelsesjakt.

En annen teori politiet etterforsker, er hvorvidt 22-åringen frivillig lot seg drepe, i en slags rituell ofring.

Vitner har fortalt politiet at de så henne sammen med en mann i området før hun ble funnet. Et vitne har beskrevet Auriane som blek og avmagret, og sagt at både hun og mannen var kledd i noe som minnet om vampyr-klær, skriver CNN.

– Jeg så dem tirsdag morgen (...) De var kledd i goth, helt mørkt, som de som kler seg til ære for døden. Jeg tenkte at de så ut som to vampyrer. Og jeg tenkte også noe annet, som jeg skammer meg over nå. Hun var så blek at hun lignet på et lik, sier en mann til den italienske avisen La Stampa.

Ifølge avisen har vitnet også blitt avhørt av politiet.

Mann pågrepet

Mannen som ble sett sammen med kvinnen har vært etterlyst siden fredag, og onsdag ble 21-åringen pågrepet i Lyon i Frankrike, skriver den italienske avisen La Repubblica.

Han skal ha hatt et forhold til 22 år gamle Auriane, men var allerede under etterforskning for å ha mishandlet henne, skriver italienske Ansa.

De to skal ha krysset grensen til Italia sammen 25. mars – til tross for at mannen hadde en rettsordre om å ikke ha kontakt med kjæresten.

Politiet tror drapet var planlagt på forhånd.

– Dette er en klassisk femicide-sak motivert av eiesyke og en ignorering av offerets vilje, sa Luca Ceccanti, som leder etterforskningen i Italia på en pressekonferanse torsdag, ifølge italienske Sky.

Der la han til at mannen er mistenkt for å ha drept kvinnen mellom 26. og 27. mars.

Read Entire Article