Dommaraju Gukesh blir yngste VM-utfordrer i sjakk noensinne

5 months ago 39


Gukesh D er den yngste som har kvalifisert seg til å spille om verdensmestertittelen i sjakk. Foto: Carina Johansen / NTB

Indiske Dommaraju Gukesh (17) vant kandidatturneringen i sjakk og får dermed utfordre verdensmester Ding Liren og spille om VM-tittelen i langsjakk.

mandag 22. april kl. 08:46

Den indiske 17-åringen er ifølge chess.com den yngste som noen gang har kvalifisert seg til å spille om VM-tittelen til Det internasjonale sjakkforbundet (Fide). Han skal møte kinesiske Ding Liren senere i år.

Et remis i det siste partiet mot amerikanske Hikaru Nakamura var nok til å sikre seier i turneringen for inderen, som vanligvis bare kalles Gukesh D. Fabiano Caruana – også han fra USA – kunne sikret et tiebreak i kandidatturneringen med en seier over russiske Jan Nepomnjasjtsjij, men også det partiet endte i remis.

Norske Magnus Carlsen stilte ikke i kandidatturneringen, selv om han opprinnelig sto på Fides deltakerliste. Carlsen sa at det ikke var aktuelt for ham å stille under dagens turneringsformat. Nordmannen har vunnet VM fem ganger.

I kvinnenes kandidatturnering gikk seieren til Tan Zhongyi fra Kina, som dermed får utfordre landskvinne og verdensmester Ju Wenjun.

Publisert: 22.04.24 kl. 08:46Oppdatert: 22.04.24 kl. 08:46

Relaterte emner

Read Entire Article