Casper Ruud til semifinale i storturnering – møter Djokovic

5 months ago 41


Foto: VALERY HACHE / AFP / NTB

(Ugo Humbert - Casper Ruud 3–6, 6–4, 1–6) Casper Ruud vartet opp med tidvis strålende tennis mot Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte-Carlo Masters. Nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

  • Bilde av Sindre Espe
fredag 12. april kl. 20:44

– Et lynkjapt første sett, sa TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø etter at Ruud hadde brukt 36 minutter på å vinne første sett 6–3.

Etter å ha slått polske Hubert Hurkacz i to strake sett (6–4, 6–2) torsdag, ventet fransk motstand i Ugo Humbert (nummer 15 på verdensrankingen) i kvartfinalen. Nordmannen fikk en drømmestart på grusen i Monte Carlo.

– Han gjør så mye riktig ut på her, og spiller med et trøkk som er helt fantastisk, sa Sundbø etter at Ruud hadde gått opp til 2–0 i games i annet sett.

Da snudde kampen, og den franske 25-åringen slo brutalt tilbake. Humbert svarte med å gå raskt opp og forbi 3–2 i games.

– Dette er svakt. Casper har senket nivået sitt, og Humbert har hevet det flere hakk, sa Sundbø etter franskmannens gode periode.

Humbert økte så til 4–2 og senere 6–4, og sikret med det 1–1 i sett.

Ugo Humbert<-Ugo Humbert

I det tredje og avgjørende settet tok nordmannen igjen føringen med 1–0, 2–1 og 4–1 i games.

– Vi ser at Humbert begynner å bli litt engstelig. Casper er villig til å variere, og da blir til slutt Humbert straffet.

Ruud økte så til 5–1 i games, men måtte jobbe hardt for det siste gamet. På den andre matchballen avgjorde Snarøya-gutten til sin fordel, og sikret seg plass i semifinalen i Monte-Carlo Masters.

Novak Djokovic<-Novak Djokovic

Møter Casper Ruud til semifinale lørdag.

Lørdag møter Ruud verdensener Novak Djokovic til semifinale i turneringen – en motstander Ruud har møtt fem ganger, og tapt samtlige kamper. Kampstart er trolig 15.30 norsk tid.

36-åringen hadde få problemer med å slå Alex De Minaur i sin kvartfinale og vant i to strake sett (7–5, 6–4).

I lørdagens kamp vil Djokovic også passere Rafael Nadal i antall semifinaler i ATP-historien – med 77 i tallet. Nadal står med 76, Roger Federer med 66 og Andy Murray med 33.

Hva tenker du?Slår Casper Ruud Novak Djokovic i semifinalen?aJabNei

I den andre semifinalen møtes Stefanos Tsitsipas og Jannik Sinner. Den spilles klokken 13.30.

Tsitsipas slo russiske Karen Khachanov i to strake sett (6–4, 6–2) i sin kvartfinale. Jannik Sinner slo ut Holger Rune (6–4, 6–7, 6–3).

Read Entire Article