Brann vant fotballklassikeren på Lerkendal

Brann holdt unna det massive presset til Rosenborg i andre omgang og tok tre viktige poeng i medaljekampen. Bergenserne vant 1-2 foran et fullsatt Lerkendal. Brann tok ledelsen allerede etter sju minutter. Emil Kornvig raget høyest inne i feltet etter frispark. Headingen ble reddet, men dansken banket inn returen til 0-1. Like etter pause fikk bortelaget straffespark. RBK-keeper Sander Tangvik reddet først forsøket fra Aune Heggebø, men Heggebø satte inn returen og dermed 0-2, og ellevill jubel i Brann-leiren. Sverre Nypan tente håpet i Trøndelag med sin redusering. Men Rosenborg kom aldri nærmere Brann i Trondheim. Med dagens triumf er Brann oppe på 49 poeng på en andreplass på tabellen, bare fem poeng bak Bodø/Glimt. Rosenborg blir stående på 40 poeng på en femteplass. – Dette var helt konge, det satt langt inne i dag, men det var deilig, sier matchvinner Aune Heggebø til TV 2. – Utrolig gøy i en vanskelig fotballkamp. Når vi går opp til 2-0 i andre omgang vet vi at det blir trøkk fra Rosenborg, men gutta gjør en fantastisk innsats, sier Brann-trener Eirik Horneland til TV 2. – Det er to ulike omganger. Brann er det beste laget i i første omgang og får igjen for det intensive presset sitt. Vi responderer bra etter straffesparket og dermed er det kjedelig at vi sitter igjen med ingenting, sier Rosenborg-spiller Markus Henriksen. – Vår målsetting har vært tydelig, at nå skal vi gjøre alt for å oppnå en europacupplass. Det er fem kamper igjen og vi skal gjøre alt vi kan for å klare det, sier Rosenborg-trener Alfred Johansson.

Oct 20, 2024 - 18:00