Vow-sjefen etter tvangssalg: – Det er mot min vilje og utenfor min kontroll

4 weeks ago 15


Flere aksjonærer har blitt tvunget til å selge aksjer i fornybarselskapet, deriblant toppsjefen.

Henrik Badin. Foto: Javad Parsa

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres.

Fornybarselskapet Vow og toppsjef Henrik Badin er presset for øyeblikket, der selskapet risikerer å bryte lånevilkår og er på pengejakt og sistnevnte i tre omganger har fått Vow-aksjer tvangssolgt.

Det har vært i det siste mye mediadekning om Vow, som ikke er direkte knyttet til virksomheten. Jeg er her for å snakke om virksomheten men har tre kommentarer til mediadekningen:

– Badin Invest selger aksjer. Det er mot min vilje, og utenfor min kontroll, sier Badin på en presentasjon under Paretokonferansen i Oslo torsdag.

– Vi ønsker DNB velkommen som hovedeier av Vow. Utfra deres kommentarer skal de være en ansvarlig aksjonær og støtte Vow for fremtidig vekst. Jeg tror det er en bra ting. Vi ser frem til det.

– Jeg vil også kommentere på Ingerø Reiten Investment Company. De har vært instrumentelle de siste årene.

– Det er trist å se dem forlate selskapet, sier han.

Så langt denne uken har Badin solgt aksjer for rundt 7,7 millioner kroner i selskapet. Gjennom investeringsselskapet Badin Invest sitter han nå på aksjer for 27 millioner kroner.

Aksjekursen til selskapet er ned rundt 80 prosent i år.

Onsdag ble det kjent at største aksjonær, et selskap tilknyttet til styreleder Narve Reiten, har solgt seg nesten helt ut på grunn av et tvangssalg av aksjer.

Inn kommer DNB som storeier. Reiten meldte samtidig at han vil tre ut av styret.

Read Entire Article