VM-helter vurderer kjempesalg: – Bør ligge over 200 millioner

4 weeks ago 22


Kjetil André Aamodt og Terje Håkonsen vurderer å selge luksusboligene sine på Bygdøy. Gevinsten kan bli enorm.

Kjetil André Aamodt og Terje Håkonsen har noen av områdets største brygger. Nå vurderes alt solgt. Foto: Jørgen Braastad / VG

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Tidligere alpinist Kjetil André Aamodt og tidligere snøbrettkjører Terje Håkonsen eier hver sine boenheter i et eierseksjonssameie i Admiral Børresens vei på Bygdøy i Oslo.

Nå vurderer de å selge den rundt seks mål store strandeiendommen, skriver Dagens Næringsliv.

Aamodt ga 13 millioner kroner for én av boenhetene i Admiral Børresens vei tilbake i 2004, og kjøpte en annen en for 17 millioner kroner i 2011. Håkonsen ga 10,2 millioner kroner for sin bolig, som ligger vegg i vegg, tilbake i 2003.

– Det stemmer at vi vurderer å selge en, to eller tre leiligheter i Admiral Børresens vei, skriver Aamodt i en sms til DN, og bekrefter at han og Håkonsen vurderer å selge boligen samlet dersom det er interesse for det.

Les på E24+

Slik tjener de millioner på bolig

Eiendomsmegler Nils Nordvik sier til avisen at han tror at idrettsprofilene kan få en solid gevinst for boligene dersom de selges under ett.

– Den burde i hvert fall ligge på over 200 millioner kroner. Ligger du første rekke ved sjøen, bør det i hvert fall være det, sier Nordvik til DN.

Naboene Terje Håkonsen og Kjetil André Aamodt, her fotografert sammen i Wyllerløypa i Oslo tilbake i 2009. Foto: Magnar Kirknes / VG / NTB

Kjetil André Aamodt er den mannlige alpinisten med flest OL- og VM-medaljer gjennom historien, totalt 20. Terje Håkonsen tok på sin side flere VM-titler i halfpipe på 90-tallet, i tillegg til å ha vært en av de mest profilerte snøbrettkjørerne i verden i en årrekke.

Nabo med rekordbolig

Med én eiendoms mellomrom ligger boligen til Ferd-arving Katharina Andresen.

Andresens eiendom smadret den norske boligprisrekorden da den ble kjøpt for 585 millioner kroner i november 2023.

Andresen og ektemannen har også søkt om å få bygge et underjordisk garasjeanlegg under store deler av eiendommen.

Rekordboligen til Katharina Andresen (til høyre) ble kjøpt for 585 millioner kroner. Kun to boliger til venstre ligger eiendommen til Aamodt og Håkonsen. Foto: Jørgen Braastad / VG

Med på kjøpet fikk Ferd-arvingen også en årelang krangel med Plan- og bygningsetaten om flytebryggen som ligger utenfor eiendommen er ulovlig eller ikke.

Tidligere i sommer ble hun truet med dagbøter om rivingen ikke ble iverksatt. Byggekrangelen kan gjøre Norges dyreste bolig enda dyrere.

Katharina Andresen er datter av Johan H. Andresen, og arving etter tobakksimperiet Tiedemanns tobakksfabrikk og Ferd. I en alder av 29 år er hun en av verdens yngste dollarmilliardærer, ifølge Forbes.

Les også

Milliardærarvinger kan redde milliardærarving

Les også

Ferd fyller 175 år: – Sannsynligheten for at du er den beste lederen er veldig nær null

Read Entire Article