Vil ha 78 millioner på St. Hanshaugen: – Mye penger, men ikke dyrt

3 months ago 31


Megler mener det er noen som vil bla opp.

Eiendomsutviklere kjøpte Vallegata 3 for halvannet år siden. Nå kommer den igjen på markedet, totalrenovert og med en solid prislapp. Foto: Privatmegleren

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

De dyreste boligene som selges i hovedstaden ligger som regel på en håndfull eksklusive adresser og steder, som Gimle på Frogner, Holmenkollen og Bygdøy.

Nå håper Anders Langtind i Privatmegleren å oppnå samme type pris, men i en helt annen bydel.

78 millioner kroner pluss omkostninger.

Det er det Privatmegleren nå annonserer boligen i Vallegata 3 på St. Hanshuagen for.

Langtind, eiendomsmegler og partner i Privatmegleren Ullevål, har fått oppdraget med å selge den totalrenoverte villaen.

– Hvis man har 80 millioner kroner til å bruke på bolig. Hvorfor kjøpe her i stedet for noe tilsvarende på Frogner, eller Bygdøy?

– Begge stedene er flotte nabolag. Her er det mer urbant, med hele parken på St. Hanshaugen rett i nærheten. Det er noe du ikke har på Gimle. Også har du her en annen type nærhet til slikt som Bislett og Bogstadveien, sier Langtind til E24.

– Det er vanskelig å si at det ene er bedre enn det andre, legger han til.

Les på E24+

Tre unge nordmenn i myteomspunnet bransje: – Millionene brenner fort

78 millioner kroner pluss omkostninger, er prisen du må ut med for luksusen. Foto: Privatmegleren

– Hadde kostet dobbelt så mye

– Så du tror det er fullt oppnåelig å få prisantydning?

– Det tenker jeg er fullt oppnåelig ja. Det er solgt hus i denne prisklassen, men ikke på denne siden av byen, og det er det som gjør det litt vanskelig. Vi er fortsatt på vestsiden av byen, men ikke på den siden av byen som folk forbinder med hus i 100 millioners-klassen, slik som Gimle, Kristinelundveien, og Oscars gate, sier megleren og legger til:

– Men hadde huset ligget der, så hadde det kostet dobbelt så mye.

Boligen er totaloppusset. Gamle dører og vinduer er restaurert, lysbrytere, takrenner, utelamper og basseng er av øverste priskategori og standarden er helt i det øverste sjiktet, ifølge megler.

Det er Glittertind Eiendom som selger boligen. Selskapet eies og drives av Joachim Anker-Dahl Kristiansen og Christian Sverdrup.

Selskapet hadde i fjor 226.000 kroner i driftsinntekter og et negativt resultat på over 14 millioner kroner. Året før hadde de dritfsinntekter på 16,85 millioner, og gikk med et negativt resultat på rundt 2,5 millioner kroner.

Anders Langtind, eiendomsmegler og partner i Privatmegleren Ullevål, har fått oppdraget med å selge den totalrenoverte villaen. Foto: Jørgen Indrøy Strømsnes

Langtind sier at utviklerne har brukt et sted mellom 25 og 30 millioner kroner på å pusse opp eiendommen i løpet av det siste året.

Han mener derfor at man her får mye bolig og høy standard for pengene, sammenlignet med hva man ville fått på de eksklusive adressene på Frogner for samme pris.

– 78 millioner er veldig mye penger, men med tanke på hvor mye som her er brukt på oppussingen, så vet jeg ikke om det er så dyrt. Hadde jeg eller du skulle gjort denne jobben, så hadde det kostet 30 prosent mer, sier Langtind.

Han trekker også frem at det ble solgt en bolig for 50 millioner kroner i General Birchs gate, et kort stykke unna Vallegata, for noen måneder siden.

– Helt sinnsykt

Boligen i Vallegata er på 380 kvadratmeter, og ligger på en 655 kvadratmeter stor tomt.

Megler kan også friste med engen innebygget hundevask og butlerbolig. Det er også skjært ut et stykke i marmorøyen på kjøkkenet, som er laget med det eneste formålet å enkelt kunne fylle på vann i hundeskålen (se bilde under).

Her skal alle medlemmer i husholdningen leve som konger, også de firbente. Foto: Jørgen Indrøy Strømsnes

Les også

Norges dyreste bolig kan bli enda dyrere

– Det er helt sinnsykt. Her har utviklere kjøpt huset, og tatt oppussingen så langt det var mulig. Så, hvis noen lurer på hvordan milliardærene bor, så er det slik som dette, sier megler.

Ifølge Langtind kjøpte utviklerne boligen for rundt halvannet år siden.

Men selv om han har troen på å få prisantydningen, sier Langtind at det har vært vanskelig å prise boligen.

– Det er egentlig ingen andre sammenlignbare hus. Det er mye lettere å sette en pris når vi skal selge en leilighet i en bygård, hvor det kanskje er 50 andre leiligheter. Da har jo andre leiligheter blitt solgt, og man kan sammenligne, sier han.

– Nå baserer vi prisen på erfaring. Jeg har vært heldig som har fått selge veldig dyre boliger gjennom årene, men det er kjempevanskelig. Er prisen 100 eller 70 liksom?

Boligen er totaloppusset. Gamle dører og vinduer er restaurert, lysbrytere, takrenner, utelamper og basseng er av øverste priskategori og standarden er helt i det øverste sjiktet, ifølge megler. Foto: Jørgen Indrøy Strømsnes

– Hvordan har interessen vært?

– Jeg har hatt kontakt med en del kunder, og to av dem har allerede vært her for å se boligen. Dette er jo en eiendomsmeglers drøm. Å få lov til å åpne døren, sier Langtind.

Men han innrømmer at det er vanskelig å forutse hvordan markedet vil ta imot slike eiendommer.

– Det blir spennende å se hvordan dette drar i gang. Men det er ingen hemmelighet at vi her ikke vet om den vil selges om to uker eller om det vil ta flere måneder.

1 av 5Foto: Privatmegleren

Read Entire Article