Tupperware søker konkursbeskyttelse

6 hours ago 7


Tupperware har holdt stand siden 1940-tallet. Men de siste årene har pilene pekt nedover.

Tupperware ble grunnlagt av Earl Tupper i 1946, men de siste årene har pilene pekt nedover for den velkjente amerikanske merkevaren. Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Tupperware Brands heter selskapet bak merkevaren, som denne uken søkte konkursbeskyttelse i USA i en såkalt Chapter 11-prosessChapter 11-prosessInnebærer at ingen kreditor kan kreve sine penger tilbake eller begjære selskapet konkurs så lenge selskapet er under beskyttelse..

Planen er å selge selskapet mens driften fortsatt pågår, ifølge rettsdokumenter Bloomberg har fått innsyn i.

– I løpet av de siste årene har selskapets økonomiske situasjon blitt sterkt påvirket av utfordrende makroøkonomiske forhold, sa Tupperwares administrerende direktør Laurie Ann Goldman i en uttalelse onsdag, ifølge Bloomberg.

Tupperware ble grunnlagt av Earl Tupper i 1946, og bollene, tallerkenene og matbeholderne i plast sto for en revolusjon innen husholdningsvarer og ble et symbol på velstandsveksten i etterkrigstiden.

Men de siste årene har pilene pekt nedover for selskapet.

Selskapet har rundt 700 millioner dollar (7,4 mrd. kroner) i gjeld. Tidligere i år ble det enige med långivere om å justere litt på lånebetingelsene etter at det brøt de, men selskapet har fortsatt ikke klart å betale for seg.

I april i fjor ble det kjent at selskapet hadde akutt kontantmangel, og at det var fare for at driften ville opphøre.

Og denne uken sendte konkursrykter aksjen rett ned på Wall Street. De siste 12 månedene har aksjen falt 75 prosent.

Read Entire Article