Norwegian vurderer kostnadsgrep

4 weeks ago 6


Flyselskapets kostnader øker. Nå vurderer Norwegian ulike løsninger og har innledet dialog med ansatte.

Foto: Annika Byrde / NTB

Publisert:

Oppdatert nå nettopp

Saken oppdateres.

– Vi har flere alternativer som er til vurdering og vi har innledet en dialog med de ansatte om disse, sier Esben Tuman, kommunikasjonsdirektør i Norwegian til E24.

Han sier videre at Norwegian er nødt til å se på kostnadene.

Selskapet har tidligere sagt at blant annet lavere etterspørsel og høyere lønnsoppgjøret til pilotene legger en demper på fremtidsutsiktene.

– I likhet med mange andre flyselskap så er vi nødt til å se på hvordan vi kan holde kostnadene i alle delene av virksomheten så lave som mulig.

– Vurderer dere å legge ned baser?

– Vi har flere alternativer på bordet, men siden vi på dette stadiet ikke er kommet dit at vi har kommet til noen konklusjoner, og siden det er til vurdering og diskusjon, ønsker vi ikke gå inn på alternativene nå, sier han.

Hvor store summer selskapet ønsker å spare vil ikke Tuman gå inn på, men han sier at selskapet er under press på kostnadssiden og er nødt til å bedre lønnsomheten eller redusere kostandene.

– Er det fare for at folk skal miste jobben?

– Veksten fremover vil avgjøre behovet for personell, men vi har som mål at denne prosessen skal kunne gjennomføres uten nedbemanninger, sier han.

Forslag om rundt 20 prosent lønnsvekst

Det var knyttet stor spenning til om det skulle bli streik i Norwegian eller ei i starten av juni. Partene ble enige om en avtale, men pilotene stemte den ned.

Etter nye forhandlinger fikk Norwegian til slutt ja, og selskapet unngikk streik.

Pilotene krevde blant annet bedre lønn, og at lønnen skulle nærme seg det kollegaer i andre land får. De har også ønsket bedre balanse mellom arbeid og fritid.

VG fikk bekreftet at det første forslaget innebar at et flertall av 690 piloter i Norwegian fikk rundt 20 prosent lønnsvekst – over to år – etter at meglingen ble avsluttet 1. juni. En lønnsøkning på mellom 25 og 38 prosent over to år var blant kravene fra pilotene.

Read Entire Article