Nær dobling av inntektene for Sondre Justad

1 month ago 12


Millionene renner inn for den populære artisten, men han er beskjeden på lønn og utbytte.

Sondre Justad hadde et aktivt 2023. Foto: Heiko Junge / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Selskapet til låtskriver og artist Sondre Justad, 8360 Produksjoner, hadde inntekter på 19,4 millioner i fjor, viser årsregnskapetårsregnskapetEt årsregnskap er en årlig rapport som viser et selskaps økonomiske resultater og stilling.. Et kraftig hopp fra 11,2 millioner året før.

– 2023 var et stort år med mye aktivitet, noe som gjenspeiles i både inntekteneinntektenePenger som kommer inn til et selskap, for eksempel fra salg av varer eller tjenester. og utgiftene, skriver Sondre Justads manager Julius Diesen i en epost til E24.

Aktiviteten ga også utslag i resultatet før skattresultatet før skattDette er overskuddet til et selskap før det har betalt skatt., som endte på 5,6 millioner i fjor, mot et underskudd på 820.000 i 2022.

Justad har blitt en av Norges største artister gjennom sine sanger på nordlandsdialekt. I 2022 ga han ut sitt tredje album «En anna mæ».

Tallet 8360 fra selskapsnavnet er likt postnummeret til bygda Bøstad i Lofoten, et sted artisten har tett tilknytning til.

Les på E24+

Boliginvestor og «naver»: – En veldig bra løsning

Langsiktig blikk

Diesen skriver at blikket deres er langsiktig, og at årsregnskapene kan svinge stort uten at det er noe dramatikk.

– Dette gjenspeiles også i tallene dersom man ser bakover. De tre foregående årene gikk totalt sett i minus, til tross for at han headlinet festivaler og spilte to utsolgte Oslo Spektrum, skriver manageren.

Årsregnskapet viser et utbytte på 108.000 kroner i 2023, mens det ikke var utbytte året før. Lønnskostnadene var på 515.000 kroner i fjor, mens det var på 325.000 i 2022.

– Sondre har hatt samme lønnsnivå de siste åtte årene, upåvirket av hvordan resultatet i selskapet har sett ut, skriver Diesen.

Stor produksjon

VarekostnadeneVarekostnadeneUtgifter knyttet til kjøp av varer som et selskap selger videre eller bruker i produksjonen. var på 8,9 millioner i fjor og 9,6 millioner året før. Til sammenligning lå varekostnandene på rundt 3,5 millioner kroner i årene 2018 og 2019.

– Varekostnadene er høye – både i år og i fjor. Hvorfor det?

– Sondre har ønsket å skape både store og intime konsertopplelevser gjennom hele året, og er opptatt av å ikke gjøre forskjell basert på hvor i landet publikum befinner seg. Han reiste derfor med en stor produksjon og et stort reisefølge over hele landet – en investering vi ser på som veldig verdifull, skriver manageren.

Read Entire Article